Տապակած սունկ. Համեղ ու պարզ բաղադրատոմս

Տապակած սունկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տապակած սունկ. Համեղ ու պարզ բաղադրատոմս

Սունկը հաճախ է օգտագործվում շատ ուտեստների մեջ, քանի որ դրանք կարող են փոխարինել մսին իրենց համով և հագեցածությամբ:

Սունկ պատրաստելու ամենադյուրին ճանապարհը տապակելն է, բայց ահա, թե ինչպես անել, որպեսզի սունկը պահպանի իր ամբողջ համն ու բույրը, մենք ձեզ հետ կկիսվենք այս հոդվածում:

Տապակած սունկ

Տապակած սունկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • սունկ — 300 գր
  • սոխ — 2 հատ
  • փոքր գազար
  • սպիտակ պղպեղ / աղ
  • արևածաղկի ձեթ տապակելու համար

Տապակած սունկ

Տապակած սունկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Եթե ​​պատրաստվում եք սունկ տապակել, ապա դրանք նախապես լվացեք հոսող ջրի տակ: Եթե ​վերցրել եք անտառային սնկեր, ապա դրանք պետք է մանրակրկիտ մաքրվեն, իսկ գլխարկները լվացվել ինչպես դրսից, այնպես էլ ներսից:
  2. Եթե ​​ունեք փոքր սնկեր, ապա հարկավոր չէ կտրել դրանք, այդ դեպքում պատրաստի ուտեստը ափսեի վրա շատ ախորժելի տեսք կունենա:
  3. Մաքրել սոխը և գազարը և կտրել ըստ ցանկության. Սոխը կարելի է կտրատել կես օղակներով կամ խորանարդներով, իսկ գազարը ՝ ձողիկներով կամ շերտերով:
  4. Արևածաղկի ձեթը տաքացնել թավայի մեջ, լցնել սոխ ու գազար, թեթևակի տապակել, լցնել սնկերը:
  5. Երբ սունկը պատրաստ է, նրանց կեղևը ոսկեգույն է դառնում: Շամպինիոնների համար 6-7 րոպեն բավական կլինի, իսկ անտառային սնկերի համար `15-20 րոպե:

Որպեսզի սունկն ավելի շուտ տապակած լինի, քան թե շոգեխաշած, թավան կափարիչով մի ծածկեք:

Տապակած սունկ

Սպիտակ պղպեղը կարելի է փոխարինել կարմիրով կամ սևով, կարող եք ձեր նախընտրած համեմունքները վերցնել: Իսկ համը բարելավելու ճզմած սխտորը կարելի է ավելացնել եփելուց 2-3 րոպե առաջ:
Տապակած սունկ պատրաստելն այնքան համեղ է և հեշտ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Ժուլիեն

Խնդրում ենք Գնահատեք