Տապակած սունկ. Համեղ ու պարզ բաղադրատոմս
Սունկը հաճախ է օգտագործվում շատ ուտեստների մեջ, քանի որ դրանք կարող են փոխարինել մսին իրենց համով և հագեցածությամբ:
Սունկ պատրաստելու ամենադյուրին ճանապարհը տապակելն է, բայց ահա, թե ինչպես անել, որպեսզի սունկը պահպանի իր ամբողջ համն ու բույրը, մենք ձեզ հետ կկիսվենք այս հոդվածում:
Տապակած սունկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- սունկ — 300 գր
- սոխ — 2 հատ
- փոքր գազար
- սպիտակ պղպեղ / աղ
- արևածաղկի ձեթ տապակելու համար
Տապակած սունկ. Պատրաստման եղանակը
- Եթե պատրաստվում եք սունկ տապակել, ապա դրանք նախապես լվացեք հոսող ջրի տակ: Եթե վերցրել եք անտառային սնկեր, ապա դրանք պետք է մանրակրկիտ մաքրվեն, իսկ գլխարկները լվացվել ինչպես դրսից, այնպես էլ ներսից:
- Եթե ունեք փոքր սնկեր, ապա հարկավոր չէ կտրել դրանք, այդ դեպքում պատրաստի ուտեստը ափսեի վրա շատ ախորժելի տեսք կունենա:
- Մաքրել սոխը և գազարը և կտրել ըստ ցանկության. Սոխը կարելի է կտրատել կես օղակներով կամ խորանարդներով, իսկ գազարը ՝ ձողիկներով կամ շերտերով:
- Արևածաղկի ձեթը տաքացնել թավայի մեջ, լցնել սոխ ու գազար, թեթևակի տապակել, լցնել սնկերը:
- Երբ սունկը պատրաստ է, նրանց կեղևը ոսկեգույն է դառնում: Շամպինիոնների համար 6-7 րոպեն բավական կլինի, իսկ անտառային սնկերի համար `15-20 րոպե:
Որպեսզի սունկն ավելի շուտ տապակած լինի, քան թե շոգեխաշած, թավան կափարիչով մի ծածկեք:
Սպիտակ պղպեղը կարելի է փոխարինել կարմիրով կամ սևով, կարող եք ձեր նախընտրած համեմունքները վերցնել: Իսկ համը բարելավելու ճզմած սխտորը կարելի է ավելացնել եփելուց 2-3 րոպե առաջ:
Տապակած սունկ պատրաստելն այնքան համեղ է և հեշտ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ժուլիեն