Կարող եք պատրաստել իսկական խոհարարական գլուխգործոց՝ Տավարի մսով գուլաշ ձեր սեփական խոհանոցում:
Որքան էլ տաք մսով ուտեստներ փորձեմ, տավարի մսով գուլաշը մնում է առաջին տեղում։
Այս պարզ ուտեստը շատ համեղ է ստացվում, իսկ եփելը դժվար չէ։ Անուշաբույր գուլաշի մի ամբողջ կաթսայի համար անհրաժեշտ է ընդամենը 200 գ միս, մի քիչ սոխ և գազար:
Նույնիսկ պարտադիր չէ ընտրել մսի լավագույն կտորները և կտրել ճարպաշերտը: Բացի այդ, խորհուրդ եմ տալիս թանկարժեք ձիթապտղի յուղի փոխարեն օգտագործել ավելի մատչելի արևածաղկի ձեթ։ Միևնույն է, կստանաք նույն համը։
Տավարի մսով գուլաշ համեղ սոուսով. Բաղադրիչներ
_Տավարի միս 200 գ
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 2 հատ
_Տոմատի մածուկ 150 գ
_Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
_Ջուր 200 մլ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Տավարի մսով գուլաշ համեղ սոուսով. Պատրաստման եղանակը
_Միսը կտրատել խորանարդիկներով։ Խորը տապակի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթ, միսը լցնել և տապակել մինչև կիսով չափ եփվի՝ երբեմն խառնելով։
_Սոխը և գազարը կտրատել խորանարդիկներով։ Պատրաստի բանջարեղենն ավելացնել տավարի մսին։
_Շարունակել տապակել բաղադրիչները:
_Ավելացնել տոմատի մածուկ, հարել։ Կարևոր է լոլիկի մածուկը լավ տապակել՝ թթվայնությունը հեռացնելու համար։ Հոտ քաշեք կերակուրից, եթե լոլիկի հոտ է գալիս, ուրեմն ամեն ինչ հաջողվել է։
_Լցնել ջուրը, հասցնել եռման աստիճանի, համեմել աղով և պղպեղով։
_Ցածր կրակի վրա եփել բաղադրիչները 1 ժամ։
_Ալյուրը բացել մի քիչ ջրով։ Գուլաշին ավելացնել ալյուրի խյուսը և հարել։
_Ճաշատեսակը պատրաստ է։
Տավարի մսով գուլաշը կարող եք մատուցել ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ջեռեփուկ տավարի մսով