Եթե տանն ունեք ոսկրոտ միս, ապա կարող եք պատրաստել դեմիգլաս՝ տավարի մսով ուտեստ, որը կհագեցնի բոլորին ու հաճելի կլինի իր հետաքրքիր համով:
Տավարի ոսկորներից և մսի կտորներից պատրաստված ուտեստը համեղ կերակուր է, որը բավական մատչելի մթերքներ է պահանջում, բայց անչափ համեղ է:
Տավարի մսով ուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
— տավարի միս, ոսկրոտ կտորներ 2 կգ
— սոխ 1 հատ
Տավարի մսով ուտեստ. Պատրաստման եղանակը
_Միսը լվանալ, չորացնել և կտրատեք մեծ կտորներով։
_Տաքացնել բուսայուղը և տապակել միսը մինչև ոսկե դարչնագույնը: Միսը լցնել կաթսայի մեջ։
_Սոխը խորանարդներով կտրատել, տապակել ու լցնել մսի վրա։
_Թավան ողողել տաք ջրով և լցնել այն կաթսայի մեջ։
_Ջուր լցնել կաթսայի մեջ, այնքան, որ այն միայն ծածկի միսը։
_Կաթսան դնել ուժեղ կրակի վրա և բերել եռման աստիճանի, հեռացնել փրփուրը, կրակը նվազագույնի հասցնել և միսը 3-4 ժամ եփել մի փոքր բաց թողած կափարիչով։
_Եփելու ավարտից 10 րոպե առաջ կաթսայի մեջ դնել դափնու տերևը, պղպեղն ու աղը։
Ուտեստը պատրաստ է: Վերջ, ստացաք շատ նուրբ ու հյութալի մսային ուտեստ՝ շատ նման է շոգեխաշածին։
Այս ուտեստի հետ ցանկացած ճաշատեսակ հարմար է որպես խավարտ, օրինակ՝ պյուրե կամ բրնձով փլավ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Անհավանական համեղ տավարի մսով ուտեստ