Յուրաքանչյուր տնտեսուհի ունի Տնական կոտլետներ պատրաստելու իր սիրելի բաղադրատոմսը։
Առաջարկում եմ փորձել այս տարբերակը պատրաստել և ձեր կոտլետները միշտ հյութեղ ու փափուկ կլինեն ցանկացած մսից։
Տնական կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Միս 1 կգ
_Սոխ 1 հատ
_Սպիտակ հաց 200 գր
_Կաթ 250 գր
_Ջուր 200 մլ
_Աղ, պղպեղ կամ պապրիկա՝ ըստ ճաշակի
_Համեմունքներ և համեմունքների խառնուրդ՝ ըստ ճաշակի
Տնական կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Բոքոնը կամ սպիտակ հացը կտրատել և վրան կաթ լցնել, թողնել, մինչև փափկի։
_Կարող եք ցանկացած միս վերցնել, այս դեպքում խոզի միս է, որը պետք է աղալ մսաղացով։
_Սոխը նույնպես անցկացնել մսաղացով։
_Մի փոքր քամել բոքոնը և աղալ այն մսաղացով:
_Խառնել աղացած միսը, հացը և սոխը։
_Զանգվածը համեմել աղով, պղպեղով և տարբեր համեմունքներով՝ ըստ ճաշակի և հունցել։
_Լցնել սառը ջուր ըստ անհրաժեշտության: Եթե զանգվածն արդեն իսկ հյութեղ է, ապա կարելի է ջուր չավելացնել։
_Լավ կլինի, եթե աղացած միսը լավ հարելուց հետո մի երկու ժամով դնեք սառնարանը։
_Եթե այժմ միջուկը շատ թանձր է, ապա աստիճանաբար լցրեք սառը ջուր և հունցել։
_Մսի զանգվածը դնել սառնարանը 3 — 4 ժամով։
_Այնուհետև կոտլետներ ձևավորել, թաթախել ալյուրի կամ պաքսիմատի մեջ, տապակել թավայի մեջ։
_Կոտլետները կարելի է դնել կաղապարի մեջ և եփել մի քիչ ջուր լցնելով և դափնու տերևով՝ վառարանի վրա կամ ջեռոցում։
Կոտլետները պարզապես հրաշք կլինեն, փափուկ և հյութալի՝ հիանալի նախուտեստ ցանկացած կողմնակի ուտեստների և աղցանների համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Քուֆթա պատրաստելու 2 համեղ տարբերակ