Այսօր տնական համեղ պիցցայի խմոր և պիցցա ենք պատրաստելու, ամենապարզ բաղադրատոմսը կառաջարկեմ, որը հենց վաղն էլ կարող եք փորձարկել և վայելել։
Պիցցայի խմոր և Պիցցա Բաղադրիչներ
_Ալյուր — 550 գր․
_Խմորիչ — 2 ճ․ գդ․
_Գոլ ջուր — 400 մլ․
_Բուսայուղ — 5 ճ․ գդ․
_Աղ — 1 թեյի գդալ
Պիցցայի վրա միայն պարտադիր բաղադրիչ է լոլիկն ու Գալբանիի Մացառելլա պանիրը, մնացածը ըստ նախասիրության և սառնարանի պարունակության։
Պիցցայի խմոր և Պիցցա Բաղադրիչներ
_550 գրամ ալյուրը մաղենք տարայի մեջ
_Այս չափաբաժինը մեկ մեծ պիցցայի հաշվարկով է
_2 ճաշի գդալ խմորիչ լցնենք, որի որակը շատ կարևոր է այն պետք է մարած չլինի, ժամկետանց կամ անորակ
_5 ճաշի գդալ բուսայուղ կավելացնենք
_Գոլ ջուր մոտ 400 միլիլիտր քիչ-քիչ կավելացնենք խառնելու ընթացքում
_Դեռ աղը չենք լցնելու շտապի կլցնենք վերջում, որպեսզի դրոժը հասցնի բացվել
_Հունցում ենք խմորը, հենց սկսում է հավաքվել ավելացնում ենք 1 թեյի գդալ աղ
_Սա դասական պիցցայի խմոր է, երբեմն ավելացնում են ձու կամ ջուրը փոխարինում կաթով առավել համեղ խմոր ստանալու համար
_Բայց ես շատ չեմ շեղվի դասական տարբերակից և ամենապարզ և արագ ձևը կներկայացնեմ
_Խմորն շատ արագ հավաքվեց, բուսայուղով պատենք տարան, որպեսզի փքվելուց չկպնի պատերին խմորը և դնենք մի կես ժամով հանգստանալու
_Իսկ կերակրի թաղանթով պատում ենք, որպեսզի խմորը կեղև չկապի
_Անցնեք մնացած բաղադրիչներին
_Պիցցայի հայրենիքը համարվում է իտալական Նեապոլ քաղաքը
_Իսկական դասական Պիցցան ենթադրում է խմոր, տոմատային մածուկ և մոցարելլա պանիր, եթե մոցարելլա պանիրը փորձեք փոխարինել այլ պանրի տեսակով դա արդեն պիցցա չի դառնա, պիցցային թելային ձգվող որակը ապահովում է միայն իսկական մոցարելլա պանիրը
_Ես Գալբանի ֆիրմայի մացարելլա պանիրներն եմ վերցրել այսօր, որոնք տուփերով աղաջրի մեջ են հենց պահվում, որի շնորհիվ ամբողջությամբ պահպանվում է պանրին բնորոշ համն ու որակը
_Այս տուփի մեջ արդեն մանրացված 20 գնդիկներ է 150 գրամ մաքուր քաշով, իսկ այս մյուս տարբերակում Գալբանիի ֆիրմայի մոցարելլան առավել խոշոր քաշով կտոր է 125 գրամ քաշով
_Իսկ ինչու եմ Գալբանին նախընտրել, քանի-որ տեղյակ եմ, որ Իտալիայում այն առաջատար բրենդ է
_Ջրքամենք աղաջուրը, այսքանը մեկ պիցցայի համար բավարար չափաբաժին է և անցնեք մյուս բաղադրիչներին
_Սունկ, թթու վարունգ, լոլիկ, ձիթապտուղ, պանիր, երշիկ, այն ամենը ինչ ունենք սառնարանում կհավաքենք իրար գլուխ, բավականին շեղվելով դասական պիցցայի եռագույն տարբերակից, ի դեպ պիցցայի վրա երեք գույնը խորհրդանշում է Իտալիայի դրոշը պանիրը՝ սպիտակ, լոլիկը կամ տոմատո մածուկը կարմիր, իսկ կանաչ գույնի համար մեջտեղում կանաչ ռեհանով են զարդարում
_1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկը լցնենք ափսեի մեջ, վրան ավելացնենք կամ բուսայուղ երկու գդալ, կամ մայոնեզ, որից այսօր կհրաժարվենք, աղ և պղպեղ անենք, խառնենք դնենք կողքի
_Բուսայուղով պատում ենք ջեռոցի տապակը
_Խմորը չենք թողնում շատ փքվի և հենց այդպես շուռ ենք տալիս տապակի վրա խմորը այն ձեռքերով շրջանաձև բացելու համար
_Վրան պետք է քսենք մեր տոմատային մածուկը
_Եվ արդեն շարենք բոլոր նախապատրաստած բաղադրիչները
_Իսկ ինչ այդ միացեք իմ ալիքին բաժանորդագրվելով, նաև մեզ գտեք այլ հարթակներում՝ ինստագրամում և ֆեյսբուքում, այնտեղ առավել հաճախ ենք հանդիպում
_Ջեռոցում պետք է եփենք մոտ 15 րոպե, իմ ջեռոցը ունի հատուկ պիցցա ռեժիմ, եթե չկա այդ ռեժիմը ձեր մոտ, ապա սովորական ռեժիմով 180 աստիճանում 10-15 րոպե կեփեք
_Կհանեք կհիանաք մեր տնական համեղ պիցցա յի տեսքով և բույրով, իսկ կտրելուց հետո էլհամով։
Դե ինչ, բարի ախորժակ։