Տնական հավի տապակա. Համեղ ուտեստի հին բաղադրատոմս` նոր մատուցմամբ
Մեր ճաշացանկի շատ ուտեստներ ունեն հարուստ պատմություն: Այս ուտեստը հայտնվել էց Ռուսաստանում, երբ կարտոֆիլը և միսը տառապում էին ջեռոցում ՝ ստանալով անսովոր համեղ ուտեստ: Զարմանալի չէ, որ այս հագեցնող ուտեստի հանդեպ հետաքրքրությունը մինչև այժմ չի մարել:
Այնուամենայնիվ, ոչ բոլոր ժամանակակից տանտիրուհիները գիտեն, թե ինչպես պատրաստել տնային տապակած հավը սեփական խոհանոցում: Կան հսկայական քանակությամբ բաղադրատոմսեր, որոնցից յուրաքանչյուրն ունի իր առանձնահատկությունները: Դուք կարող եք ավելացնել տոմատի մածուկ, կանաչիներ, սունկ:
Տարբերակներից մեկը, որը համարվում է դասական,ներկայացնում ենք հենց հիմա: Ստացվում է շատ ուտեստը շատ ախորժելի է, չնայած այն եփվում է վառարանի վրա:
Տնական հավի տապակա. Բաղադրությունը.
- հավի միս — 500 գ
- երիտասարդ կարտոֆիլ — 700 գ
- գազար — 1 հատ
- լոլիկ — 2 հատ
- սոխ — 1 հատ
- սխտոր — 2-3 պճեղ
- ջուր — 1,5 բաժակ
- բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ
- տոմատի մածուկ — 2 ճաշի գդալ
- աղ — 0,5 թեյի գդալ
- համեմունքներ` ըստ համտեսի
- դափնու տերև — 2 հատ
- կանաչի — 2-3 ճյուղիկ
Տնական հավի տապակա. Պատրաստման գործընթաց.
- Պարզելու համար, թե ինչպես պատրաստել հավի տնական տապակա, պետք է իմանալ դրա տարբերությունները սովորական շոգեխաշած կարտոֆիլից միսով: Իսկ գաղտնիքն այն է, որ բոլոր բաղադրիչները պետք է նախապես տապակել: Սկսենք սոխից և գազարից: Դրանք պետք է կտրել բավականին մեծ: Սոխը կարելի է կտրել խորանարդներով, իսկ գազարը` շրջանակներով:
- Պատրաստի բանջարեղենը լցնել տաք յուղի մեջ: Քանի որ ուտեստը ռուսական է, այդ իսկ պատճառով մենք այն վերցնում ենք հենց արևածաղկի յուղ: Պետք է վերցնել խորը, հաստ հատակով տապակ:
- Տնական տապակայի համար ավելի լավ է գնել հավի ազդրեր: Կտրել դրանք, եթե ցանկանում եք, կարելի է հեռացնել մաշկը: Կտորները թող լինեն բավական, որպեսզի միսը հյութալի մնա:
- Բանջարեղենը տարեք դեպի կաթսայի եզրերը գդալով, իսկ հավը դնել տապակի կենտրոնում: Պետք է տապակել, մինչև ջուրը գոլորշիանա, և կեղև հայտնվի:
- Խոշոր կտրել կարտոֆիլը, փոքր կարտոֆիլը բաժանվում է կիսով չափ, մեծը` 4-6 մասի:
- Կրկին ազատել թավայի կենտրոնը, այնտեղ լցնում կարտոֆիլը:
- Անմիջապես կտրատել լոլիկը: Եթե նրանք ունեն հաստ կեղև, ապա այն կարող է հեռացվել: Լոլիկի կտրատումը կամայական է, քանի որ դրանք ամբողջովին հալվելու են:
- Լոլիկը ավելացնել մնացած բաղադրիչներին և միասին տապակել:
- Առանձին ամանի մեջ մենք տոմատի մածուկը բացել տաք ջրով:
- Լցնել կարտոֆիլի վրա տոմատի սոուսը, ավելացնել դափնու տերևը, փակել կափարիչը և թուլացնել կրակը: Ուտեստը պետք է եփել, այնքան, որ մի քիչ եռա: Պետք չէ խառնել, մինչև այն եփվի, այդ դեպքում բանջարեղենը կպահպանի իր ձևը:
- Վերջում ավելացրեք համեմունքներ, մանրացված կանաչիներ և աղ: Խառնել ամեն ինչ և եփել ևս 5-8 րոպե: Թողեք մնա առնվազն 20 րոպե:
Տնական հավի տապական պատրաստ է: Կարծում ենք, որ ձեզ դուր կգա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Օջախուրի