Տնական պիցցա. Անչափ համեղ ու պարզ ուտեստ իտալական բույրերով

պիցցա ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Հնարավո՞ր է Տնական պիցցա, պատրաստել, որը չզիջի պիցցերիայում կամ ռեստորանում մատուցվողին:

Պիցցայի հաջողության 80% -ը, իհարկե, խմորն է: Լավ է, երբ կան ընկերներ, ովքեր կարող են առաջարկել լավ թեստային բաղադրատոմս: Այս բաղադրատոմսով առաջարկում ենք պիցցայի խմորի բաղադրատոմս, որը փորձարկվել և ճանաչվել է իտալական տարբերակին առավել նման:

Տնական պիցցա

Տնական պիցցա. Անհրաժեշտ բաղադիչներ

_Խմորիչ — 1 թեյի գդալ

_Ջուր — 0,5 բաժակ

_Շաքար — 1 թեյի գդալ

_Աղ — 0,5 թեյի գդալ

_Ձիթապտղի յուղ — 1 ճաշի գդալ + ձևամանի վրա քսելու համար

_Ալյուր — 1,5 բաժակ

_Տոմատի մածուկ — 2 ճաշի գդալ

_Պանիր — 200 գ (նախատեսված է մոցարելլա, բայց, կարելի է վերցնել նաև սուլուգունի)

_Սալյամի — 150-200 գ (կամ ձեր ճաշակով ցանկացած լցոն` խաշած հավ, սունկ, պղպեղ, բեկոն և այլն)

_Թարմ լոլիկ — 2 հատ

_Սև ձիթապտուղ — 5-10 հատ

_Կանաչիներ (ռեհան)

_Կարող եք օգտագործել կապերսներ — 10−12 կտոր

պիցցա

Տնական պիցցա. Արագ կարելի է պատրաստել ընդամենը մի քանի քայլով

_Սկզբի համար պետք է պատրաստել պիցցայի խմոր: Դա անելու համար խմորիչը շաքարավազի հետ լցնել տաք ջրով փոքր ամանի մեջ:

_ Ապա այն ամանի մեջ, որտեղ խմորը պիտի հունցվի, մաղել ալյուրը, ավելացնել աղը և խառնել պատառաքաղով: Դրան ավելացնել ջուրը խմորիչով և ձիթապտղի յուղ: Խմորը հունցել: Օրինակ խոհարարական կոմբայնի շնորհիվ ընդամենը 5-7 րոպեում ստացվում է համասեռ գեղեցիկ խմոր:

_ Մաքուր սրբիչով ծածկել և կես ժամ թողնել տաք տեղում:

_Այս ընթացքում մենք կարելի է պատրաստել լցոնումը, բայց նախ պետք է միացնել ջեռոցը: Ջերմաստիճանը  դնել 190-200 ° C- ի, և հացն ու պիցցա թխելու ռեժիմը: Եթե ​​չկա նման ռեժիմ, ապա պարզապես վերին և ստորին ջեռուցման ռեժիմը:

_Պատրաստել լցոնը: Կտրատել սալյամին, կտրել լոլիկը շրջանակներով, ձիթապտուղները` կեսով կամ օղակներով: Մոցարելան կամ Սուլուգունի պանիրը քերել խոշոր կոպիտ քերիչով:

_Վառարանն արդեն տաք է: Այժմ պատրաստենք պիցցան: Պիցցայի ձևամանը կամ տապակը պետք է յուղել ձիթայուղով:

_ Հասունացած խմորը հունցեք ձեռքերով և մատներով ձգեք ձևամանի կամ տապակի ամբողջ մակերևույթի վրա, խմորի շերտի հաստությունը 3-4 մմ է: Հաշվի առեք, որ խմորը մի փոքր կբարձրանա:

_Խմորի վրա քսել տոմատի մածուկ, տարածելով այն ամբողջ տարածքի վրա: Լցրեք պանիրը խմորի վրա, և դրա վրա շարել պիցցայի լցոնի մնացած բաղադրիչները՝ սալյամի, ձիթապտուղ և լոլիկ: Շատերի սխալն այն է, որ պանիրը դրվում է վերևում: Այն փչացնում է ինչպես պիցցայի տեսքը, այնպես էլ համը: Լցոնը դրվում է պանրի վրա, այդ դեպքում տնական պիցցան իսկապես պատշաճ է պատրաստված և համեղ կլինի:

_Պատրաստի պիցցան դնել ջեռոցում 15-20 րոպե: Խմորը սկսում է բարձրանալ, իսկ պանիրը ոսկեգույն է դառնում:

պիցցա

Քառորդ ժամից հետո մեր տնական իտալական պիցցան պատրաստ է: Փորձեք` դուք չեք կարողանա տարբերել այն պիցցերիայում մատուցվածից կամ պատվիրածից, բայց այս պիցցան ավելի լավն է, քանի որ դուք ինքներդ կպատրաստեք:

Տնական պիցցան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:

Պիցցա պատրաստելու արագ և հեշտ տարբերակ է նաև սա․

Խնդրում ենք Գնահատեք