Մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես պատրաստել Տնական պիցցա՝ առանց հավելյալ ծախսերի։
Պիցցան հնագույն իտալական ուտեստ է, որն առաջացել է միջնադարում:
Սկզբում պիցցան անթթխմոր և կոշտ խմորի մի կտոր էր, որը մուրացկաններն իրենց հետ տանում էին։ Խմորի այս կտորի վրա նրանք սնունդ էին հավաքում ավելի հարուստ մարդկանցից: Իհարկե, միջնադարյան պիցցայի վրա հնարավոր չէր տեսնել ո՛չ երշիկ, ո՛չ լոլիկ, ո՛չ պանիր։ Ամենից հաճախ աղքատները ստանում էին մնացորդներ, ոսկորներ և այլն:
Միայն որոշ ժամանակ անց՝ միջնադարից հետո, աստիճանաբար զարգացավ պիցցա ուտելու մշակույթը: Մարդիկ սկսեցին ավելի մեծ ուշադրություն դարձնել պիցցային։ Մնացորդների փոխարեն նրանք սկսեցին բանջարեղեն և նույնիսկ միս դնել:
Տնական պիցցա. Բաղադրությունը
_կաղամբ — 300 գ
_ձու — 3 հատ
_թթվասեր — 2 ճաշի գդալ
_պանիր — 100 գ
_կետչուպ — 2 ճաշի գդալ
_երշիկ — 100 գ
Տնական պիցցա. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը պետք է մանր կտրատել, լցնել եռման ջրով ամանի մեջ, թողնել 10 րոպե փափկի։
_Այդ ընթացքում ձվերը խառնել թթվասերի հետ, ավելացնել աղ և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Պանիրը մանր քերիչով մանրացրեք։
_Կաղամբը քամել ավելորդ խոնավությունից և տեղափոխել բուսայուղով տապակի մեջ։ Եփել միջին ջերմության վրա կափարիչի տակ, մոտ 10 րոպե:
_Շոգեխաշման ընթացքում ձվի և թթվասերի խառնուրդը լցնել կաղամբի վրա, հավասարաչափ տարածել մակերեսին։
_Պիցցայի հիմքը այսպես եփել կափարիչի տակ ևս 10 րոպե, որից հետո շերտը շրջել երկրորդ կողմը։
_ Հիմքի կարմրավուն մակերեսին քսել կետչուպ, ծածկել նախապես կտրատված նրբերշիկի շրջանակների շերտով։
_Պիցցայի մսային մակերեսին պանրի շերտ քերել։
_Կափարիչով ծածկել տապակը և եփել ևս 5 րոպե։
Մնում է միայն պիցցայի վրա ցանել ձեր սիրած կանաչիներով, այնուհետև մատուցել սեղանին։
Պատրաստման այս մեթոդը անսովոր է բաղադրության մեջ պարունակվող կաղամբի պատճառով, բայց ամեն դեպքում համեղ է ստացվում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պիցցա առանց խմոր թխելու