Տնական պիցցա. Համեղ նախաճաշ մեծ ընկերության համար կպատրաստեք 5 րոպեում առանց մեծ ջանքերի

Տնական պիցցա ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես պատրաստել Տնական պիցցա՝ առանց հավելյալ ծախսերի։

Պիցցան հնագույն իտալական ուտեստ է, որն առաջացել է միջնադարում:

Սկզբում պիցցան անթթխմոր և կոշտ խմորի մի կտոր էր, որը մուրացկաններն իրենց հետ տանում էին։ Խմորի այս կտորի վրա նրանք սնունդ էին հավաքում ավելի հարուստ մարդկանցից: Իհարկե, միջնադարյան պիցցայի վրա հնարավոր չէր տեսնել ո՛չ երշիկ, ո՛չ լոլիկ, ո՛չ պանիր։ Ամենից հաճախ աղքատները ստանում էին մնացորդներ, ոսկորներ և այլն:

Միայն որոշ ժամանակ անց՝ միջնադարից հետո, աստիճանաբար զարգացավ պիցցա ուտելու մշակույթը: Մարդիկ սկսեցին ավելի մեծ ուշադրություն դարձնել պիցցային։ Մնացորդների փոխարեն նրանք սկսեցին բանջարեղեն և նույնիսկ միս դնել:

Տնական պիցցա

Տնական պիցցա. Բաղադրությունը

_կաղամբ — 300 գ

_ձու — 3 հատ

_թթվասեր — 2 ճաշի գդալ

_պանիր — 100 գ

_կետչուպ — 2 ճաշի գդալ

_երշիկ — 100 գ

Տնական պիցցա Տնական պիցցա

Տնական պիցցա. Պատրաստման եղանակը

_Կաղամբը պետք է մանր կտրատել, լցնել եռման ջրով ամանի մեջ, թողնել 10 րոպե փափկի։

_Այդ ընթացքում ձվերը խառնել թթվասերի հետ, ավելացնել աղ և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Պանիրը մանր քերիչով մանրացրեք։

_Կաղամբը քամել ավելորդ խոնավությունից և տեղափոխել բուսայուղով տապակի մեջ։ Եփել միջին ջերմության վրա կափարիչի տակ, մոտ 10 րոպե:

_Շոգեխաշման ընթացքում ձվի և թթվասերի խառնուրդը լցնել կաղամբի վրա, հավասարաչափ տարածել մակերեսին։

_Պիցցայի հիմքը այսպես եփել կափարիչի տակ ևս 10 րոպե, որից հետո շերտը շրջել երկրորդ կողմը։

_ Հիմքի կարմրավուն մակերեսին քսել կետչուպ, ծածկել նախապես կտրատված նրբերշիկի շրջանակների շերտով։

_Պիցցայի մսային մակերեսին պանրի շերտ քերել։

_Կափարիչով ծածկել տապակը և եփել ևս 5 րոպե։

Մնում է միայն պիցցայի վրա ցանել ձեր սիրած կանաչիներով, այնուհետև մատուցել սեղանին։

Տնական պիցցա

Պատրաստման այս մեթոդը անսովոր է բաղադրության մեջ պարունակվող կաղամբի պատճառով, բայց ամեն դեպքում համեղ է ստացվում։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պիցցա առանց խմոր թխելու

Խնդրում ենք Գնահատեք