Տոմատով և թթվասերով սոուսով, շոգեխաշած կաղամբով տոլման ջեռոցում՝ հյութալի է, շատ բուրավետ և փափուկ։
Տոլման ջեռոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաղամբ 1 գլուխ
_Բրինձ 50 գր
_Աղացած հավի միս 500 գր
_Սոխ 2 հատ
_Գազար 1 հատ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ, կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Սխտոր 5 պճեղ
_Լոլիկ 2 հատ կամ տոմատի սոուս
_Թթվասեր 150 գր
_Ջուր 150 մլ
_Շաքարավազ 2 թեյի գդալ
Տոլման ջեռոցում. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը խաշել՝ աստիճանաբար հեռացնելով փափուկ թերթիկները։
_Սոխը կտրատել խորանարդներով և խառնել քերած գազարի հետ, տապակել, մինչև կիսով չափ եփվի։
_Աղացած միսը խառնել բանջարեղենին, կիսաեփ բրնձի, աղի և պղպեղի հետ ավելացնել համեմունքներ և կանաչիներ, մանրացված սխտոր։
Խորհուրդ՝ կարող եք ավելացնել նաև սունկեր՝ շամպինիոն կամ անտառային սունկ, այդպես ավելի համեղ կլինի։
_Զանգվածը լավ խառնել և կաղամբի թերթիկներով փաթաթել՝ բաց թողնելով եզրերը, դրա համար էլ դրանք կոչվում են բաց տոլմա։
_Տեղադրել կաղամբի տոլմաները ձևամանի մեջ:
_Սոուսի համար մանրացնել կեղևահան լոլիկները կամ ջրով նոսրացված տոմատի մածուկը՝ թթվասերով, շաքարով, աղով և համեմունքներով խառնած։
_Ծածկել ձևամանը:
_Կաղամբով տոլմաների վրա լցնել սոուսը և եփել 180 աստիճանով՝ մոտ 40 — 50 րոպե, եթե կաղամբը երիտասարդ է՝ 30 րոպեն բավական կլինի։
Շատ համեղ ու քնքուշ է ստացվում, ընդհանրապես չքանդվող, կոկիկ ու ախորժելի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաղամբով տոլմա