Փարթամ նրբաբլիթներ պատրաստելու համար մեզ պետք է մի քանի պարզ բաղադրիչ, իսկ արդյունքն այնքան հաճելի կլինի, որ բլիթներն անմիջապես կանհետանան:
Համացանցի հայտնվելուն պես ամերիկյան և եվրոպական երկրներում բազմաթիվ քննարկումներ հայտնվեցին այն մասին, թե ինչպես պետք է ճիշտ պատրաստել նրբաբլիթները: Պարզվում է, որ բոլոր ազգերն ունեն այս համընդհանուր թվացող ճաշատեսակի պատրաստման բավականին տարբեր եղանակներ։
Մենք տրամադրված չենք քննադատել հրաշալի ու քնքուշ նրբաբլիթները։ Ավելի լավ է ձեզ ցույց տանք սպիտակաձավարով համեղ նրբաբլիթների բաղադրատոմսը:
Փարթամ նրբաբլիթներ. Բաղադրիչներ
_ ալյուր — 180 գ
_ ջուր — 550 մլ
_ սպիտակաձավար — 180 գ
_ խմորիչ — 1 թեյի գդալ
_ շաքարավազ — 2 ճաշի գդալ
_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_ աղ — թեյի գդալ
Փարթամ նրբաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Մեկ խորը ամանի մեջ խառնել սպիտակաձավարը, խմորիչը, հատիկավոր շաքարը, աղը և փխրեցուցիչը։ Ալյուրը մաղել սորուն մթերքների մեջ, խառնել բաղադրիչները:
_ Չոր բաղադրիչների մեջ լցնել տաք ջուր, շաղախել նրբաբլիթների խմորը։
_ Բոլոր բաղադրիչները պետք է հարել ընկղմվող բլենդերով: Խմորը 40 րոպե թողնել տաք տեղում, թաղանթով ծածկված։
_ Այնուհետև բլիթները թխել քիչ բուսական յուղով տապակի մեջ, սովորական ձևով, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Այս նրբաբլիթները դասականներից տարբերվում են նրանով, որ նրանցից ավելի ծավալուն են։
Միևնույն ժամանակ, նրբաբլիթները եթերային, հագեցնող և բուրավետ, ինչը հիանալի է նախաճաշի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադիներ