Փորձենք համեղ ու ախորժելի Փափուկ բլիթներ պատրաստել։
Առաջարկում ենք մի նոր բաղադրատոմս, փորձեք ստուգել: Այս փխրեցուցիչով բլիթները մեծ պահանջարկ կունենան:
Դեռևս 19-րդ դարում գիտնականները երազում էին փխրեցուցիչ ստեղծելու մասին։ Դրան հասան գերմանացի քիմիկոս Յուստուս ֆոն Լիբիգը ամերիկացի օգնական Էբեն Նորթոն Հորսֆորդի հետ միասին։
Փխրեցուցիչը լայն կիրառություն է գտել և հարմար է նաև տնային թխվածքներ պատրաստելիս: Այս բաղադրիչի շնորհիվ թխվածքը ստանում է եթերային և ծակոտկեն կառուցվածք, դրանք լավ են բարձրանում։
120 տարի անց էլ մարդիկ դեռ չեն անտեսում այս բաղադրիչը, այն ամեն օր օգտագործում են խոհարարության ոլորտում։
Փափուկ բլիթներ. Բաղադրիչները
_ Ալյուր 250 գր
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_ Կաթ 300 գր
_ Ձու 1 հատ
_ Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_ Աղ 0,5 թեյի գդալ
_ Սոդա 0,5 թեյի գդալ
_ Վանիլային շաքարավազ
Փափուկ բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Խորը տարայի մեջ լցնել 250 գ ալյուր։ Այս քանակին ավելացնել կես թեյի գդալ աղ, ինչպես նաև կես թեյի գդալ սոդա։ Չմոռանաք ավելացնել մեկ թեյի գդալ փխրեցուցիչ։
_ Հաջորդ սորուն բաղադրիչը կլինի երեք ճաշի գդալ շաքարավազը: Ցանկության դեպքում կարելի է վանիլին ավելացնել։
_ Բաղադրիչների մեջ կոտրել հավի մեկ ձու: Ամեն ինչի վրա լցնել 300 մլ կաթ։
_ Խառնիչով խառնում ենք տարայի պարունակությունը։ Երկար մի հունցեք, պարզապես հասեք միատարրության՝ առանց գնդիկների։
_ Ծածկեք թաղանթով և թողեք 20 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։
_ Խմորը մնալուց հետո այն նորից մի խառնեք։
_ Լցնել չոր թավայի մեջ և տարածել այնպես, որ անկյունները լցվեն։
_ Դնել մարմանդ կրակի վրա, ծածկել կափարիչով և հասցնել պատրաստ վիճակի:
_ Բլիթը տեղափոխեք ափսեի մեջ և վրան կարագ քսել։
Փափուկ բլիթները պատրաստ են:
Կարող եք փորձարկումներ անել, ավելացնել տարբեր լցոնումներ:
Մաղթում ենք բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադիներ