Փափուկ բլիթներ. Նման նախաճաշը միշտ մեծ պահանջարկ ունի պատրաստենք այս եթերային բլիթները թավայի մեջ

Փափուկ բլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Փորձենք համեղ ու ախորժելի Փափուկ բլիթներ պատրաստել։

Առաջարկում ենք մի նոր բաղադրատոմս, փորձեք ստուգել: Այս փխրեցուցիչով բլիթները մեծ պահանջարկ կունենան:

Դեռևս 19-րդ դարում գիտնականները երազում էին փխրեցուցիչ ստեղծելու մասին։ Դրան հասան գերմանացի քիմիկոս Յուստուս ֆոն Լիբիգը ամերիկացի օգնական Էբեն Նորթոն Հորսֆորդի հետ միասին։

Փխրեցուցիչը լայն կիրառություն է գտել և հարմար է նաև տնային թխվածքներ պատրաստելիս: Այս բաղադրիչի շնորհիվ թխվածքը ստանում է եթերային և ծակոտկեն կառուցվածք, դրանք լավ են բարձրանում։

120 տարի անց էլ մարդիկ դեռ չեն անտեսում այս բաղադրիչը, այն ամեն օր օգտագործում են խոհարարության ոլորտում։

Փափուկ բլիթներ

Փափուկ բլիթներ. Բաղադրիչները

_ Ալյուր 250 գր

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_ Կաթ 300 գր

_ Ձու 1 հատ

_ Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ

_ Աղ 0,5 թեյի գդալ

_ Սոդա 0,5 թեյի գդալ

_ Վանիլային շաքարավազ

Փափուկ բլիթներ

Փափուկ բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_ Խորը տարայի մեջ լցնել 250 գ ալյուր։ Այս քանակին ավելացնել կես թեյի գդալ աղ, ինչպես նաև կես թեյի գդալ սոդա։ Չմոռանաք ավելացնել մեկ թեյի գդալ փխրեցուցիչ։

_ Հաջորդ սորուն բաղադրիչը կլինի երեք ճաշի գդալ շաքարավազը: Ցանկության դեպքում կարելի է վանիլին ավելացնել։

_ Բաղադրիչների մեջ կոտրել հավի մեկ ձու: Ամեն ինչի վրա լցնել 300 մլ կաթ։

_ Խառնիչով խառնում ենք տարայի պարունակությունը։ Երկար մի հունցեք, պարզապես հասեք միատարրության՝ առանց գնդիկների։

_ Ծածկեք թաղանթով և թողեք 20 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։

_ Խմորը մնալուց հետո այն նորից մի խառնեք։

_ Լցնել չոր թավայի մեջ և տարածել այնպես, որ անկյունները լցվեն։

_ Դնել մարմանդ կրակի վրա, ծածկել կափարիչով և հասցնել պատրաստ վիճակի:

_ Բլիթը տեղափոխեք ափսեի մեջ և վրան կարագ քսել։

Փափուկ բլիթները պատրաստ են:

Փափուկ բլիթներ

Կարող եք փորձարկումներ անել, ավելացնել տարբեր լցոնումներ:

Մաղթում ենք բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն ալադիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք