Այս քնքուշ և արագ թխվող փափուկ բուլկիները կատարյալ են թեյի հետ կամ որպես խորտիկ օրվա ընթացքում:
Մածունով խմորը երկար ժամանակ մնում է փափուկ և թարմ։
Փափուկ բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մածուն 250 մլ
_Ձու 1 հատ
_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Սոդա 0,5 թեյի գդալ
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
_Քացախ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր 450 գր
_Կարագ 30 գր
Փափուկ բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Տաք մածունը խառնել աղի, շաքարի և ձվի հետ խառնիչով հարել։
_Լցնել սոդան և քացախը, զանգվածը հարել, մինչև փուչիկներ հայտնվեն:
_Ալյուրը մաղել և մաս-մաս լցնել, հունցել շատ ճկուն և առաձգական, հարթ և միատարր խմոր։
_Խմորը ծածկել և թողնել 30 րոպե։
_Խմորը բարակ շերտով գրտնակել և փափկած կարագ քսել, ռուլետի նման ոլորել, եզրերը սեղմել, մի փոքր հարթեցնել ռուլետը։
_Կտրել փոքր չափի կտորներ և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Կամ կարելի է տապակել թավայի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից ցածր ջերմության վրա՝ կափարիչով ծածկված:
_Երբ սառչեն, վրան ցանել շաքարի փոշի կամ դարչին և շաքարի փոշու հետ խառնած։
Այսպիսի բլիթները շատ եթերային են, փափուկ ու ախորժելի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ հատուկ բաղադրատոմս