Փափուկ, եթերային բլիթներ. Արագ ու համեղ նախաճաշ ողջ ընտանիքի համար

եթերային բլիթներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Փափուկ, եթերային բլիթներ. Արագ ու համեղ նախաճաշ ողջ ընտանիքի համար

Տատիկս միշտ ասում էր. «Որքան բարակ են նրբաբլիթները, այնքան հմուտ է տանտիրուհին»: Ես հետևում էի այս կանոնին այնքան ժամանակ, մինչեւ որ ինքս ընտանիք կազմեցի: Իմ փոքրիկները պարզապես սիրում են փափուկ նրբաբլիթներ, հատկապես, եթե դրանք խնձորի ջեմով են: Այնպես որ ես ստիպված էի այս բաղադրատոմսն անգիր սովորել:

Գրեթե ամեն առավոտ փափուկ նրբաբլիթներ եմ պատրաստում: Խմորը պատրաստում եմ երեկոյան, որպեսզի առավոտյան շատ ժամանակ չկորցնեմ: Սրանք ձեզ կօգնեն հագեցած մնալ մինչև ճաշի ժամանակը: Խորհուրդ եմ տալիս փորձել:

եթերային բլիթներ
Փափուկ, եթերային բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձու 2 հատ
  • Կեֆիր 250 մլ
  • Կաթ 250 մլ
  • Կաթնաշոռ 200 գ
  • Սոդա 1 թեյի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 300 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 80 մլ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Շաքար՝ ըստ ճաշակի
  • Ջեմ՝ ըստ ճաշակի

եթերային բլիթներ

Փափուկ, եթերային բլիթներ. Արագ ու համեղ նախաճաշ ողջ ընտանիքի համար

Փափուկ, եթերային բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Յուղալի կաթնաշոռը լցնել խորը ամանի մեջ: Ձվերը կոտրել դրա մեջ, խառնել պատառաքաղով:
  2. Կեֆիրը կաթի հետ առանձին խառնել: Այս խառնուրդի կեսն ավելացնել կաթնաշոռին, խառնել:
  3. Աղ անել կեֆիր-կաթնաշոռ խառնուրդին, ավելացնել շաքարավազը և ալյուրը մաղել. խառնելով հարել:
  4. Կեֆիր-կաթ խառնուրդի երկրորդ կեսին ավելացնել սոդա: Այս խառնուրդը լցնել կաթնաշոռով խմորի վրա: Խառնել այնքան, որ ստացվի բավականին թանձր խմոր, ինչպես նրբաբլիթի համար: Սկսեք պատրաստել:
  5. Մի փոքր արևածաղկի ձեթ տաքացնել թավայի մեջ: Դրանից հետո լցնել խմորի մի մաս (մի շերեփ կամ մի փոքր պակաս): Իջեցնել կրակը և ծածկել տապակը կափարիչով: Նրբաբլիթը եփել այնքան ժամանակ, մինչև տակը կարմրի:
  6. Հետո մի գդալ ջեմ լցնել նրբաբլիթի կենտրոնում: Ծալել նրբաբլիթը կիսով չափ, կրկին ծածկել տապակը կափարիչով:
  7. Մեկ րոպե անց նրբաբլիթը շրջել մյուս կողմի վրա: Մեկ րոպե տապակել այն կափարիչի տակ:
  8. Նույնը արեք մնացած խմորով:

եթերային բլիթներ

Եթե ​​ցանկանում եք ոչ թե քաղցր, այլ աղի փափուկ նրբաբլիթ պատրաստել, խմորին պետք է ավելի շատ աղ ավելացնել, քան շաքարավազը: Իսկ որպես միջուկ, կարող եք վերցնել խոշոր քերիչով քերած հալած պանիր և կանաչիներ:

Փափուկ, եթերային բլիթները պատրաստ են

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ Նրբաբլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք