Փափուկ, եթերային բլիթներ. Արագ ու համեղ նախաճաշ ողջ ընտանիքի համար
Տատիկս միշտ ասում էր. «Որքան բարակ են նրբաբլիթները, այնքան հմուտ է տանտիրուհին»: Ես հետևում էի այս կանոնին այնքան ժամանակ, մինչեւ որ ինքս ընտանիք կազմեցի: Իմ փոքրիկները պարզապես սիրում են փափուկ նրբաբլիթներ, հատկապես, եթե դրանք խնձորի ջեմով են: Այնպես որ ես ստիպված էի այս բաղադրատոմսն անգիր սովորել:
Գրեթե ամեն առավոտ փափուկ նրբաբլիթներ եմ պատրաստում: Խմորը պատրաստում եմ երեկոյան, որպեսզի առավոտյան շատ ժամանակ չկորցնեմ: Սրանք ձեզ կօգնեն հագեցած մնալ մինչև ճաշի ժամանակը: Խորհուրդ եմ տալիս փորձել:
Փափուկ, եթերային բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 2 հատ
- Կեֆիր 250 մլ
- Կաթ 250 մլ
- Կաթնաշոռ 200 գ
- Սոդա 1 թեյի գդալ
- Ցորենի ալյուր 300 գ
- Արևածաղկի ձեթ 80 մլ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Շաքար՝ ըստ ճաշակի
- Ջեմ՝ ըստ ճաշակի
Փափուկ, եթերային բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Յուղալի կաթնաշոռը լցնել խորը ամանի մեջ: Ձվերը կոտրել դրա մեջ, խառնել պատառաքաղով:
- Կեֆիրը կաթի հետ առանձին խառնել: Այս խառնուրդի կեսն ավելացնել կաթնաշոռին, խառնել:
- Աղ անել կեֆիր-կաթնաշոռ խառնուրդին, ավելացնել շաքարավազը և ալյուրը մաղել. խառնելով հարել:
- Կեֆիր-կաթ խառնուրդի երկրորդ կեսին ավելացնել սոդա: Այս խառնուրդը լցնել կաթնաշոռով խմորի վրա: Խառնել այնքան, որ ստացվի բավականին թանձր խմոր, ինչպես նրբաբլիթի համար: Սկսեք պատրաստել:
- Մի փոքր արևածաղկի ձեթ տաքացնել թավայի մեջ: Դրանից հետո լցնել խմորի մի մաս (մի շերեփ կամ մի փոքր պակաս): Իջեցնել կրակը և ծածկել տապակը կափարիչով: Նրբաբլիթը եփել այնքան ժամանակ, մինչև տակը կարմրի:
- Հետո մի գդալ ջեմ լցնել նրբաբլիթի կենտրոնում: Ծալել նրբաբլիթը կիսով չափ, կրկին ծածկել տապակը կափարիչով:
- Մեկ րոպե անց նրբաբլիթը շրջել մյուս կողմի վրա: Մեկ րոպե տապակել այն կափարիչի տակ:
- Նույնը արեք մնացած խմորով:
Եթե ցանկանում եք ոչ թե քաղցր, այլ աղի փափուկ նրբաբլիթ պատրաստել, խմորին պետք է ավելի շատ աղ ավելացնել, քան շաքարավազը: Իսկ որպես միջուկ, կարող եք վերցնել խոշոր քերիչով քերած հալած պանիր և կանաչիներ:
Փափուկ, եթերային բլիթները պատրաստ են
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ Նրբաբլիթներ