Փափուկ Խաչապուրի. Անուշաբույր խորտիկ առանց խմորիչի

Փափուկ Խաչապուրի ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Փափուկ Խաչապուրիի ամենապարզ բաղադրատոմսը՝ ես դրանք պատրաստում եմ չոր տապակի մեջ՝ առանց խմորիչի խմորով։ Նրանք դառնում են փափուկ և քնքուշ, հիանալի խորտիկ կամ նույնիսկ ընթրիք:

Փափուկ Խաչապուրի

Փափուկ Խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Մածուն 125 մլ

_Թթվասեր 125 մլ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Սոդա 1 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ

_Հալված կարագ 100 գր

_Ալյուր 300 գր

_Կաթնաշոռ 300 գր

_Հալված կարագ 25 գր

_Սամիթ և մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի

_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ

Փափուկ Խաչապուրի

Փափուկ Խաչապուրի. Պատրաստման եղանակը

_Մածունը խառնել թթվասերի, աղի, սոդայի և շաքարավազի հետ։

_Լցնել հալեցրած, կարագը, խառնել մինչև հարթ լինի։

_Ավելացնել ալյուր և հունցել խմոր։

Հուշում.  ալյուրը մասերով ավելացրեք, որպեսզի ստացվի փափուկ և առաձգական, ոչ շատ ձիգ և ալյուրով խցանված խմոր: Միգուցե ձեզ ավելի շատ ալյուր է պետք, ուղղակի նայեք զանգվածին, երբ այն դադարի կպչել ձեր ձեռքերին, ապա բավական է ավելացնել։

_Կաթնաշոռը խառնել աղի և կտրատած կանաչիների, թթվասերի և հալած կարագի հետ։

_Խմորը բաժանել 4 մասի և յուրաքանչյուրը գրտնակել շերտով։

_Միջուկը փռել, խմորի ծայրերը հավաքել և գրտնակով մի թեթև գրտնակել։

_Տապակել չոր տապակի մեջ, կափարիչով ծածկված, թույլ ջերմության վրա, մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Փափուկ Խաչապուրի

Մատուցել հալած կարագի, թթվասերի կամ աղցանների հետ։ Որպես միջուկ կարող եք օգտագործել կանաչ սոխով խաշած ձու կամ ցանկացած աղացած միս։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խաչապուրի թավայի մեջ 2 րոպեում

Խնդրում ենք Գնահատեք