Փափուկ Խաչապուրիի ամենապարզ բաղադրատոմսը՝ ես դրանք պատրաստում եմ չոր տապակի մեջ՝ առանց խմորիչի խմորով։ Նրանք դառնում են փափուկ և քնքուշ, հիանալի խորտիկ կամ նույնիսկ ընթրիք:
Փափուկ Խաչապուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մածուն 125 մլ
_Թթվասեր 125 մլ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 0,5 թեյի գդալ
_Հալված կարագ 100 գր
_Ալյուր 300 գր
_Կաթնաշոռ 300 գր
_Հալված կարագ 25 գր
_Սամիթ և մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
Փափուկ Խաչապուրի. Պատրաստման եղանակը
_Մածունը խառնել թթվասերի, աղի, սոդայի և շաքարավազի հետ։
_Լցնել հալեցրած, կարագը, խառնել մինչև հարթ լինի։
_Ավելացնել ալյուր և հունցել խմոր։
Հուշում. ալյուրը մասերով ավելացրեք, որպեսզի ստացվի փափուկ և առաձգական, ոչ շատ ձիգ և ալյուրով խցանված խմոր: Միգուցե ձեզ ավելի շատ ալյուր է պետք, ուղղակի նայեք զանգվածին, երբ այն դադարի կպչել ձեր ձեռքերին, ապա բավական է ավելացնել։
_Կաթնաշոռը խառնել աղի և կտրատած կանաչիների, թթվասերի և հալած կարագի հետ։
_Խմորը բաժանել 4 մասի և յուրաքանչյուրը գրտնակել շերտով։
_Միջուկը փռել, խմորի ծայրերը հավաքել և գրտնակով մի թեթև գրտնակել։
_Տապակել չոր տապակի մեջ, կափարիչով ծածկված, թույլ ջերմության վրա, մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Մատուցել հալած կարագի, թթվասերի կամ աղցանների հետ։ Որպես միջուկ կարող եք օգտագործել կանաչ սոխով խաշած ձու կամ ցանկացած աղացած միս։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խաչապուրի թավայի մեջ 2 րոպեում