Հաճախ եմ պատրաստում այսպիսի փարթամ փափուկ հացիկներ խմորիչով խմորով: Դրանք մատուցում եմ թթվասերի կամ մայոնեզի սոուսով, քերած պանրով:
Պատրաստման համար նախատեսված մթերքների հավաքածուն նվազագույն է, իսկ արդյունքը՝ ամենահամեղը։
Փափուկ հացիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք ջուր 350 մլ
_Մի պտղունց աղ
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Չոր խմորիչ 1 տուփ
_Ալյուր 400 գր
Փափուկ հացիկներ. Պատրաստման եղանակը
_Տաք ջրի մեջ լուծել շաքարավազն ու խմորիչը, լավ խառնել և թողնել 10 րոպե։
_Ալյուրը մաղել և խառնել աղի հետ։
_Հեղուկ զանգվածը լցնել ալյուրի մեջ, հունցել փափուկ խմորը։
_Եթե խմորը շատ է կպչում ձեռքերին, կարելի է մի քիչ ալյուր ավելացնել, բայց չպնդացնել։
_Խմորը ծածկել և թողնել տաք տեղում 1 ժամ։
_Սեղանին ալյուր ցանել և դնել խմորը, թեթև հունցել և բաժանել մասերի, գնդիկներ անել, ծածկել և թողնել 20 րոպե։
_Գնդիկները ձեռքերով տափակեցնել շերտերով, տապակել նախապես տաքացրած տապակի մեջ բուսայուղով։
_Տապակել մարմանդ կրակի վրա, մինչև երկու կողմից կարմրեն:
Հացիկները դնել մատուցման ափսեի վրա և եթե ցանկանում եք, ցանել աղի և անուշաբույր կանաչիների խառնուրդով։ Կարող եք յուղել կարագով և ցանել կանաչիներ, դնել իրար վրա:
Մատուցել տարբեր սոուսների հետ կամ պարզապես թեյի համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ֆիթնես հաց առողջ դիետիկ հաց