Փափուկ հացիկներ. Համեղ անուշաբույր բլիթներ թեյի համար

Փափուկ հացիկներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Հաճախ եմ պատրաստում այսպիսի փարթամ փափուկ հացիկներ խմորիչով խմորով: Դրանք մատուցում եմ թթվասերի կամ մայոնեզի սոուսով, քերած պանրով:

Պատրաստման համար նախատեսված մթերքների հավաքածուն նվազագույն է, իսկ արդյունքը՝ ամենահամեղը։

Փափուկ հացիկներ

Փափուկ հացիկներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Տաք ջուր 350 մլ

_Մի պտղունց աղ

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Չոր խմորիչ 1 տուփ

_Ալյուր 400 գր

Փափուկ հացիկներ

Փափուկ հացիկներ. Պատրաստման եղանակը

_Տաք ջրի մեջ լուծել շաքարավազն ու խմորիչը, լավ խառնել և թողնել 10 րոպե։

_Ալյուրը մաղել և խառնել աղի հետ։

_Հեղուկ զանգվածը լցնել ալյուրի մեջ, հունցել փափուկ խմորը։

_Եթե ​​խմորը շատ է կպչում ձեռքերին, կարելի է մի քիչ ալյուր ավելացնել, բայց չպնդացնել։

_Խմորը ծածկել և թողնել տաք տեղում 1 ժամ։

_Սեղանին ալյուր ցանել և դնել խմորը, թեթև հունցել և բաժանել մասերի, գնդիկներ անել, ծածկել և թողնել 20 րոպե։

_Գնդիկները ձեռքերով տափակեցնել շերտերով, տապակել նախապես տաքացրած տապակի մեջ բուսայուղով։

_Տապակել մարմանդ կրակի վրա, մինչև երկու կողմից կարմրեն:

Փափուկ հացիկներ

Հացիկները դնել մատուցման ափսեի վրա և եթե ցանկանում եք, ցանել աղի և անուշաբույր կանաչիների խառնուրդով։ Կարող եք յուղել կարագով և ցանել կանաչիներ, դնել իրար վրա:

Մատուցել տարբեր սոուսների հետ կամ պարզապես թեյի համար։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ֆիթնես հաց առողջ դիետիկ հաց

Խնդրում ենք Գնահատեք