Փորձեք մեր բաղադրատոմսով Փափուկ Նրբաբլիթներ պատրաստել ու լցոնել համեղ միջուկով:
Նրբաբլիթների պատմությունն այնքան հեռու է, որ առաջին հիշատակումը վերաբերում է մ.թ.ա 5-րդ դարին: Դեռ այն ժամանակ եգիպտացիները քարերի վրա թթու բլիթներ էին թխում։
Այս բաղադրատոմսը գաղտնիք չէ, բայց յուրաքանչյուրը, ով կարծում է, որ կարող է պատրաստել նմանատիպ հնագույն նրբաբլիթ, սխալվում է։ Պատճառը կայանում է նրանում, որ նման բաղադրիչներն այլևս հնարավոր չէ ձեռք բերել։
Բայց մենք կարող ենք ժամանակակից նրբաբլիթներ պատրաստել, որոնք ավելի վատ չեն, քան հին մարդկանց ճաշացանկը:
Փափուկ Նրբաբլիթներ. Բաղադրիչները
_ 5 ձու
_ 500 մլ կաթ
_ 250 գր ալյուր
_ 3 ճաշի գդալ շաքարավազ
_ 150 մլ եռացող ջուր
_ 100 գր կարագ
_ 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ
_ աղ
Փափուկ Նրբաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Խմորը պատրաստելու համար երեք հավի ձու կոտրել խորը ամանի մեջ:
_ Ավելացնել մեկ թեյի գդալ աղ և մեկուկես ճաշի գդալ շաքարավազ։
_ Մենք նախատեսում ենք քաղցր միջուկ պատրաստել, ուստի օգտագործում ենք փոքր քանակությամբ շաքար: Ոչ քաղցր միջուկի համար ավելացնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։
_ Բաղադրիչները հարել հարիչով։ Լցնել 250 մլ կաթ և նորից խառնել։
_ Ալյուրը մաղել և լցնել այդ զագվածի վրա։ Հարիչով հարել, մինչև գնդիկները վերանան, ավելացնել մնացած կաթը։
_ Խմորի մեջ լցնել 150 միլիլիտր եռման ջուր։ Խառնել մինչև հարթ լինի: Եթե խմորը շատ թանձր է, ավելացրեք ավելի շատ եռման ջուր:
_ Վերջին բաղադրիչը կլինի բուսական յուղը:
_Աշխատանքային մասը թողնել 15 րոպե և անցնել բլիթներ թխելուն։
_ Եփելու համար մեզ անհրաժեշտ է 24 սանտիմետր տրամագծով նրբաբլիթ պատրաստելու թավա։
_ Տապակը յուղել բուսայուղով, լցնել խմորը և տապակել երկու կողմից։ Բլիթների մեծ խմբաքանակ ստանալն այսպիսով հեշտ և պարզ է:
_ Այժմ պետք է պատրաստենք միջուկը:
_ Վերցնել հարմար փոքրիկ կաթսա և մի կտոր կարագ դնել մեջը։
_ Կարագը հալեցնել վառարանի վրա։ Այդ ընթացքում առանձին ամանի մեջ կոտրել երկու ձու, աղ անել, հարել պատառաքաղով։
_ Խառնել ձվերը կարագի հետ։ Անընդհատ խառնել։ Հեռացրեք կրակից, երբ յուղը սկսի թանձրանալ։
_ Ստացված ձվի-կարագի խառնուրդը տեղափոխել ափսեի մեջ և մատուցել բլիթների հետ։
Այդպես, հյուրերը կամ ընտանիքի անդամները կկարողանան ուտել նրբաբլիթներ՝ ինքնուրույն դնելով համեղ միջուկը ճիշտ քանակությամբ:
Բարի ախորժակ: