Փափուկ Նրբաբլիթներ. Կստացվի հենց առաջին անգամից եթե պատրաստեք մեր առաջարկած բաղադրատոմսով

Փափուկ Նրբաբլիթներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Փորձեք մեր բաղադրատոմսով Փափուկ Նրբաբլիթներ պատրաստել ու լցոնել համեղ միջուկով:

Նրբաբլիթների պատմությունն այնքան հեռու է, որ առաջին հիշատակումը վերաբերում է մ.թ.ա 5-րդ դարին: Դեռ այն ժամանակ եգիպտացիները քարերի վրա թթու բլիթներ էին թխում։

Այս բաղադրատոմսը գաղտնիք չէ, բայց յուրաքանչյուրը, ով կարծում է, որ կարող է պատրաստել նմանատիպ հնագույն նրբաբլիթ, սխալվում է։ Պատճառը կայանում է նրանում, որ նման բաղադրիչներն այլևս հնարավոր չէ ձեռք բերել։

Բայց մենք կարող ենք ժամանակակից նրբաբլիթներ պատրաստել, որոնք ավելի վատ չեն, քան հին մարդկանց ճաշացանկը:

Փափուկ Նրբաբլիթներ

Փափուկ Նրբաբլիթներ. Բաղադրիչները

_ 5 ձու

_ 500 մլ կաթ

_ 250 գր ալյուր

_ 3 ճաշի գդալ շաքարավազ

_ 150 մլ եռացող ջուր

_ 100 գր կարագ

_ 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ

_ աղ

Փափուկ Նրբաբլիթներ

Փափուկ Նրբաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_ Խմորը պատրաստելու համար երեք հավի ձու կոտրել խորը ամանի մեջ:

_ Ավելացնել մեկ թեյի գդալ աղ և մեկուկես ճաշի գդալ շաքարավազ։

_ Մենք նախատեսում ենք քաղցր միջուկ պատրաստել, ուստի օգտագործում ենք փոքր քանակությամբ շաքար: Ոչ քաղցր միջուկի համար ավելացնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։

_ Բաղադրիչները հարել հարիչով։ Լցնել 250 մլ կաթ և նորից խառնել։

_ Ալյուրը մաղել և լցնել այդ զագվածի վրա։ Հարիչով հարել, մինչև գնդիկները վերանան, ավելացնել մնացած կաթը։

_ Խմորի մեջ լցնել 150 միլիլիտր եռման ջուր։ Խառնել մինչև հարթ լինի: Եթե ​​խմորը շատ թանձր է, ավելացրեք ավելի շատ եռման ջուր:

_ Վերջին բաղադրիչը կլինի բուսական յուղը:

_Աշխատանքային մասը թողնել 15 րոպե և անցնել բլիթներ թխելուն։

_ Եփելու համար մեզ անհրաժեշտ է 24 սանտիմետր տրամագծով նրբաբլիթ պատրաստելու թավա։

_ Տապակը յուղել բուսայուղով, լցնել խմորը և տապակել երկու կողմից։ Բլիթների մեծ խմբաքանակ ստանալն այսպիսով հեշտ և պարզ է:

_ Այժմ պետք է պատրաստենք միջուկը:

_ Վերցնել հարմար փոքրիկ կաթսա և մի կտոր կարագ դնել մեջը։

_ Կարագը հալեցնել վառարանի վրա։ Այդ ընթացքում առանձին ամանի մեջ կոտրել երկու ձու, աղ անել, հարել պատառաքաղով։

_ Խառնել ձվերը կարագի հետ։ Անընդհատ խառնել։ Հեռացրեք կրակից, երբ յուղը սկսի թանձրանալ։

_ Ստացված ձվի-կարագի խառնուրդը տեղափոխել ափսեի մեջ և մատուցել բլիթների հետ։

Փափուկ Նրբաբլիթներ

Այդպես, հյուրերը կամ ընտանիքի անդամները կկարողանան ուտել նրբաբլիթներ՝ ինքնուրույն դնելով համեղ միջուկը ճիշտ քանակությամբ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խնդրում ենք Գնահատեք