Առաջարկում ենք պատրաստել Փլավ տավարի մսով և դդումով: Նման բաղադրիչի ավելացման շնորհիվ փլավը զարմանալիորեն վառ ու համեղ կստացվի։ Եթե սիրում եք փորձարկումներ, կարող եք գազարը փոխարինել ավանդական արևելյան ուտեստը պատրաստելիս, որպեսզի վայելեք յուրահատուկ համ:
Այսպիսի օրիգինալ ընթրիքով հարազատներին հաճույք պատճառելու համար հարկավոր չէ մոգություններ անել ղազանի մոտ։ Փլավ եփելու համար կարելի է նաև թավա վերցնել։ Դրանում նույնպես ուտեստը վատ չի ստացվի, գլխավորն այն է, որ քայլ առ քայլ հետևեք մեր ներկայացրած բաղադրատոմսին:
Փլավ տավարի մսով. Բաղադրիչներ
_ Տավարի միս 350 գ
_ Բրինձ 220 գ
_ Դդում 250 գ
_ Սոխ 250 գ
_ Աղ՝ ըստ ճաշակի
_ Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_ Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
_ Կարագ 1 ճաշի գդալ
_ Չաման՝ ըստ ճաշակի
_ Բարբարիս՝ ըստ ճաշակի
_ Չորացրած անանուխ՝ ըստ ճաշակի
_ Սխտոր 3 պճեղ
Փլավ տավարի մսով. Պատրաստման եղանակը
_ Մաքրել սոխը, կտրել այն քառորդ կտորներով, իսկ տավարի միսը խորանարդիկներով:
_ Միսը լցնել արևածաղկի ձեթով տաքացված թավայի մեջ, տապակել այն 5-7 րոպե՝ երբեմն խառնելով։
_ Մսին ավելացնել սոխը, տապակել 5 րոպե:
_ Դդումը մաքրել կեղևից և սերմերից, կտրել շերտերով:
_ Դդումն ավելացնել մսին, տապակել 5 րոպե՝ երբեմն խառնելով։
_ Լցնել աղացած սև պղպեղ, բարբարիս, չաման և չոր անանուխ, լավ խառնել։
_ Այս ամենի վրա լցնել 1 բաժակ եռման ջուր, աղ անել և ծածկել կափարիչով, եփել մինչև տավարի միսը պատրաստ լինի։
_ Բրինձը լավ լվանալ, ավելացնել թավայի մեջ։
_ Մաքրել սխտորը, մանր կտրատել այն և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին։ Ջուր ավելացնել այնքան, որ բրինձն ամբողջությամբ ծածկվի։ Թեթևակի աղ անել:
_ Եփել կափարիչի տակ ցածր ջերմության վրա, մինչև ջուրն ամբողջությամբ գոլորշիանա։
_ Ավելացնել հալած կարագը և հեռացնել կրակից։
Նուրբ մսով և դդմով բուրավետ փլավ պատրաստ է։ Մատուցել այն թթու դրած լոլիկով կամ թարմ բանջարեղենային աղցանով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով բրնձով փլավ