Փլավ տավարի մսով. Յուրահատուկ բաղադրիչի շնորհիվ այս բուրավետ ուտեստը հաճելի ու համեղ ընթրիքի լավ տարբերակ է

Փլավ տավարի մսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Առաջարկում ենք պատրաստել Փլավ տավարի մսով և դդումով: Նման բաղադրիչի ավելացման շնորհիվ փլավը զարմանալիորեն վառ ու համեղ կստացվի։ Եթե ​​սիրում եք փորձարկումներ, կարող եք գազարը փոխարինել ավանդական արևելյան ուտեստը պատրաստելիս, որպեսզի վայելեք յուրահատուկ համ:

Այսպիսի օրիգինալ ընթրիքով հարազատներին հաճույք պատճառելու համար հարկավոր չէ մոգություններ անել ղազանի մոտ։ Փլավ եփելու համար կարելի է նաև թավա վերցնել։ Դրանում նույնպես ուտեստը վատ չի ստացվի, գլխավորն այն է, որ քայլ առ քայլ հետևեք մեր ներկայացրած բաղադրատոմսին:

Փլավ տավարի մսով

Փլավ տավարի մսով. Բաղադրիչներ

_ Տավարի միս 350 գ

_ Բրինձ 220 գ

_ Դդում 250 գ

_ Սոխ 250 գ

_ Աղ՝ ըստ ճաշակի

_ Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

_ Արևածաղկի ձեթ 100 մլ

_ Կարագ 1 ճաշի գդալ

_ Չաման՝ ըստ ճաշակի

_ Բարբարիս՝ ըստ ճաշակի

_ Չորացրած անանուխ՝ ըստ ճաշակի

_ Սխտոր 3 պճեղ

Փլավ տավարի մսով Փլավ տավարի մսով
Փլավ տավարի մսով. Պատրաստման եղանակը

_ Մաքրել սոխը, կտրել այն քառորդ կտորներով, իսկ տավարի միսը խորանարդիկներով:

_ Միսը լցնել արևածաղկի ձեթով տաքացված թավայի մեջ, տապակել այն 5-7 րոպե՝ երբեմն խառնելով։

_ Մսին ավելացնել սոխը, տապակել 5 րոպե:

_ Դդումը մաքրել կեղևից և սերմերից, կտրել շերտերով:

_ Դդումն ավելացնել մսին, տապակել 5 րոպե՝ երբեմն խառնելով։

_ Լցնել աղացած սև պղպեղ, բարբարիս, չաման և չոր անանուխ, լավ խառնել։

_ Այս ամենի վրա լցնել 1 բաժակ եռման ջուր, աղ անել և ծածկել կափարիչով, եփել մինչև տավարի միսը պատրաստ լինի։

_ Բրինձը լավ լվանալ, ավելացնել թավայի մեջ։

_ Մաքրել սխտորը, մանր կտրատել այն և ավելացնել մնացած բաղադրիչներին։ Ջուր ավելացնել այնքան, որ բրինձն ամբողջությամբ ծածկվի։ Թեթևակի աղ անել:

_ Եփել կափարիչի տակ ցածր ջերմության վրա, մինչև ջուրն ամբողջությամբ գոլորշիանա։

_ Ավելացնել հալած կարագը և հեռացնել կրակից։

Փլավ տավարի մսով
Նուրբ մսով և դդմով բուրավետ փլավ պատրաստ է։ Մատուցել այն թթու դրած լոլիկով կամ թարմ բանջարեղենային աղցանով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ոսպով բրնձով փլավ

Խնդրում ենք Գնահատեք