Փքուն բուլկիներ տարբեր լցոններով. Համեղ թխուկներ պատրաստեք ընդամենը 10 րոպեի ընթացքում: Այս համեղ հյուրասիրությունը կլրացնի ցանկացած մենյու:
Այսօր մենք կսովորենք, թե ինչպես կարելի է խմորիչով խմորով և 3 տտարբեր լցոններով բուլկիներ: Բոլորին դուր կգա այս հյուրասիրությունը:
Համեղ ու հագեցնող, ախորժելի բուլկիների պատրաստումը բավական հեշտ է ու պարզ, այնպես որ անցնենք գործի:
Содержание
Փքուն բուլկիներ տարբեր լցոններով. Պատրաստելու համար մեզ հարկավոր է.
Խմորի համար.
- 650 գ ցորենի ալյուր
- 20 գ թարմ խմորիչ
- 1 թեյի գդալ աղ
- 50 մլ բուսական յուղ
- 300 մլ տաք ջուր
Աղացած մսով լցոնման համար.
- 250 գ աղացած տավարի միս
- 100 գ քերած պանիր (չեդդեր)
- 4 ճաշի գդալ խորովածի սոուս
- յուղ պատրաստելու համար
Խոզապուխտով լցոնի համար.
- 75 գ խոզապուխտ
- 75 գ քերած պանիր (մոցարելլա)
- յուղ պատրաստելու համար
Հավի մսով լցոնի համար.
- 200 գ թակած հավ
- 1/2 միջին սոխ
- 1 թեյի գդալ պապրիկա
- յուղ պատրաստելու համար
- աղ եւ պղպեղ
Բացի այդ:
- սպիտակուց
- քնջութի սերմերը սպիտակ և սև
- կտավատի սերմեր
Փքուն բուլկիներ տարբեր լցոններով. Պատրաստման եղանակը
- Խմորը պատրաստելու համար խմորիչը լուծել տաք ջրի մեջ: Առանձին խառնել ալյուրը, բուսական յուղը և աղը, ապա ավելացնել ջուրը` խմորիչով: Հունցել ամեն ինչ և ստանալ միատարր խմոր, ապա ծածկել այն և թողնել 30 րոպե տաք տեղում:
- Մինչ խմորը բարձրանում է, պատրաստեք լցոնները: Դուք, իհարկե, կարող եք օգտագործել ցանկացած մթերք` ըստ ձեր ճաշակի:
- Լցոնման առաջին տարբերակը այսպիսի թխոցների համար. Տապակել աղացած միսը թավայի մեջ, խառնել խորովածի սոուսով և քերած պանրով:
- Լցոնի երկրորդ տարբերակը պատրաստելու համար կտրատած խոզապուխտի կտորները լտապակել թավայի մեջ և խառնել քերած պանրով:
- Երրորդ լցոնի համար մանր կտրատված հավի միսը տապակել, խառնել մանրացված սոխով, համեմել պապրիկայով, աղով և պղպեղով:
- Երբ խմորն ու փխրեցուցիչները պատրաստ լինեն, խմորը բաժանել մոտ 30 գ փոքր մասերի և դրանք գրտնակել:
- Խմորի վրա լցնել մի փոքր լցոն և փաթեթավորել այն խմորի մեջ: Խմորից ձևավորել փոքրիկ կլոր գնդիկներ, դրանց վրա քսել սպիտակուցներով և վրան շաղ տալիս սպիտակ կամ սև քնջութի սերմեր և կտավատի սերմեր:
- Բուլկիները թխել ջեռոցում 15-20 րոպե 180 ° C ջերմաստիճանում:
Փքուն բուլկիները տարբեր լցոններով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: