Այս Փքուն կարկանդակի բաղադրատոմսը միշտ հեշտ են պատրաստում բոլորը, նույնիսկ սկսնակ խոհարարները:
Խմորն ունիվերսալ է, հետևաբար այն լավ է համադրվում մի շարք տարբեր լցոնների հետ:
Փքուն կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք կաթ 100 մլ
_Տաք ջուր 200 մլ
_Խմորիչ 3 գր
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 0.5 թեյի գդալ
_Կարագ
_Ալյուր 500 գր
_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ
Լցոնը պատրաստելու համար
_Միս 500 գր
_Սոխ 2 հատ
_Լոլիկ 1 հատ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Փքուն կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Խառնել տաք կաթը ջրի հետ, շաքարը և խմորիչը խառնել և լցնել բուսական յուղը ավելացնել աղը:
_Մաղել ալյուրը, ավելացնել զանգվածին, հունցել փափուկ խմոր:
Խորհուրդ. Ձեզ կարող է մի փոքր ավելի ալյուր անհրաժեշտ լինել, պարզապես մի պնդացրեք զանգվածը, որպեսզի կարկանդակները եթերային ստացվեն:
_Ծածկել խմորը և թողնել 1 ժամ:
_Կտրել միսը փոքր կտորներով, խառնել կիսաօղակներով կտրատած սոխի, խորանարդաձև մանրացված լոլիկի, համեմունքների, աղի և պղպեղի հետ:
_Խմորը հունցել, բաժանել 2 մասի:
_Յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ շերտով, քսել կարագ և միջուկի մի մասը տարածել մակերեսին:
_Խմորը փաթաթել գլանաձև, այնուհետև խխունջի նման դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի ամանի վրա:
_Ծածկել և թողնել 15 րոպե: Նույնն անել խմորի երկրորդ մասի հետ:
Հուշում. Այս վիճակում դրանք կարող են պահվել սառցարանում, որպեսզի հետագայում դրվեն ջեռոցը և թխվեն:
_Խխունջին քսել դեղնուց և պատառաքաղով ծակծկել:
_Թխել 180 աստիճանով, մոտ 35 րոպե:
Այսպիսի կարկանդակը ստացվում է շերտավոր, քնքուշ, շատ փափուկ, իսկ միջուկը տալիս է հատուկ համ և հյութեղություն:
Բարի ախորժակ: