Փքուն կարկանդակ. Հյուրերս հիացած են այս անիրատեսորեն համեղ կարկանդակով

Փքուն կարկանդակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այս Փքուն կարկանդակի բաղադրատոմսը միշտ հեշտ են պատրաստում բոլորը, նույնիսկ սկսնակ խոհարարները:

Խմորն ունիվերսալ է, հետևաբար այն լավ է համադրվում մի շարք տարբեր լցոնների հետ:

Փքուն կարկանդակ

Փքուն կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Տաք կաթ 100 մլ

_Տաք ջուր 200 մլ

_Խմորիչ 3 գր

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 0.5 թեյի գդալ

_Կարագ

_Ալյուր 500 գր

_Բուսական յուղ 3 ճաշի գդալ

Լցոնը պատրաստելու համար

_Միս 500 գր

_Սոխ 2 հատ

_Լոլիկ 1 հատ

_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Փքուն կարկանդակ

Փքուն կարկանդակ

Փքուն կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Խառնել տաք կաթը ջրի հետ, շաքարը և խմորիչը  խառնել և լցնել բուսական յուղը ավելացնել աղը:

_Մաղել ալյուրը, ավելացնել զանգվածին, հունցել փափուկ խմոր:

Խորհուրդ. Ձեզ կարող է մի փոքր ավելի ալյուր անհրաժեշտ լինել, պարզապես մի պնդացրեք զանգվածը, որպեսզի կարկանդակները եթերային ստացվեն:

_Ծածկել խմորը և թողնել 1 ժամ:

_Կտրել միսը փոքր կտորներով, խառնել կիսաօղակներով կտրատած սոխի, խորանարդաձև մանրացված լոլիկի, համեմունքների, աղի և պղպեղի հետ:

_Խմորը հունցել, բաժանել 2 մասի:

_Յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ շերտով, քսել կարագ և միջուկի մի մասը տարածել մակերեսին:

_Խմորը փաթաթել գլանաձև, այնուհետև խխունջի նման դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի ամանի վրա:

_Ծածկել և թողնել 15 րոպե: Նույնն անել խմորի երկրորդ մասի հետ:

Հուշում. Այս վիճակում դրանք կարող են պահվել սառցարանում, որպեսզի հետագայում դրվեն ջեռոցը և թխվեն:

_Խխունջին քսել դեղնուց և պատառաքաղով ծակծկել:

_Թխել 180 աստիճանով, մոտ 35 րոպե:

Փքուն կարկանդակ

Փքուն կարկանդակ

Այսպիսի կարկանդակը ստացվում է շերտավոր, քնքուշ, շատ փափուկ, իսկ միջուկը տալիս է հատուկ համ և հյութեղություն:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք