Փքուն ձվածեղ մսով. Նման բան հաստատ չեք փորձել, ձեզ անպայման դուր կգա
Ձու պատրաստելու 100 և 1 եղանակ կա: Նրանք բոլորը տարբերվում են ինքնատիպության տարբեր աստիճաններով, բայց այս մեկն ինքնին կատարելությունն է: Այս ձվածեղը մատուցվում է աղացած տավարի մսով սոուսով, իսկ ձվածեղն ինքը հիմք է ծառայում դրա համար:
Ձվի խառնուրդի հատուկ ձևը տալիս է ոչ թե ինչ-որ բացառիկ բաղադրիչ, այլ հենց պատրաստման տեխնոլոգիան. Թավայի մեջ դեռ չսառած ձվածեղի վրա լցվում է տաք յուղով և այն կարծես ֆրիտյուր է դառնում: Ստացված փրփուրը սառչելիս գրեթե չի նստում:
Փքուն ձվածեղ մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 6 հատ
- Արևածաղկի ձեթ 200 մլ
- Աղացած տավարի միս 250 գ
- Հավի արգանակ 200 մլ
- Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
- Չիլի սոուս 3 ճաշի գդալ
- Կոճապղպեղ 1 ճաշի գդալ
- Սխտոր 1 թեյի գդալ
- Սոյայի սոուս 2 թեյի գդալ
- Օսլա 1 ճաշի գդալ
- Ջուր 2 ճաշի գդալ
- Քացախ 2 թեյի գդալ
- Շաքար 1 թեյի գդալ
- Կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Փքուն ձվածեղ մսով. Պատրաստման եղանակը
- Սկսեք պատրաստել մսով սոուսը. Աղացած միսը տապակել սխտորով, կոճապղպեղով և խորանարդիկներով կտրատված բուլղարական պղպեղով մի քանի ճաշի գդալ յուղի մեջ՝ մինչև եփվի:
- Մսի վրա ավելացնելու համար չիլի և սոյայի սոուսները խառնել, լցնել արգանակի մեջ:
- Ավելացնել օսլան, քացախը, շաքարավազը և մի քանի րոպե կրակի վրա պահեք մսի մածուկը, ապա մի կողմ դնել:
- Այժմ ձվածեղի ժամանակն է: Ձվերը հարել մի պտղունց աղով, քանի դեռ 200 մլ յուղը տաքանում է թավայի մեջ: Դրանից հետո շերեփով մի քիչ յուղ վերցնել (մոտ 50 մլ) և ձվերը լցնել թավայի մեջ:
- Ձվերն անմիջապես կսկսեն փրփրել և ուռել, իսկ հետո շերեփից տաք յուղը լցնել աճող ձվածեղի վրա: Մեկ րոպե անց ձվածեղը կարելի է հանել կրակից:
- Քամել ավելացած յուղը և ծվածեղը տեղափոխել հարմար տարայի մեջ (գերադասելի է կրկին նույն տապակի մեջ դնել), վրան լցնել մսով սոուսը և կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի: Համեղ նախաճաշը պատրաստ է:
Փքուն ձվածեղ մսով մատուցելիս կարող եք ընտրել ձեր նախընտրած սոուսը: Նույնիսկ առանց սոուսի, ուտեստը տպավորիչ տեսք կունենա:
Փքուն ձվածեղը մսով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ նախաճաշ