Քնջութով բլիթներ. Տապակած, գեղեցիկ պոնչիկներ
Համեղ բլիթներ, դուք բացարձակապես կսիրեք այս յուրօրինակ բաղադրատոմսը: Բլիթները շատ համեղ են, փափուկ, նուրբ և վարդագույն: Այս նախուտեստը պատրաստելը շատ պարզ և հեշտ է, փորձեք և կհամոզվեք:
Քնջութով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Չոր խմորիչ 10 գ
- Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
- Աղ 1 թեյի գդալ
- Կաթ 400 մլ
- Ալյուր 600 գ
- Քնջութ
- Բուսական յուղ տապակելու համար
Քնջութով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Խմորիչը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել աղ, շաքար, լցնել տաք կաթ, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
- Այնուհետև, լցնել ալյուրը, խմորը հունցել: Դրանից հետո այն ծածկել կափարիչով և թողնել հանգստանա կես ժամ:
- Պատրաստի խմորը բաժանել 6 հավասար մասերի, յուրաքանչյուր մասը գնդել, ապա խոզանակով գնդի երեսին քսել կաթ: Այդ կողմով թաթախել քնջութի սերմերի մեջ և թեթև սեղմել, որ բլիթ դառնա:
- Յուրաքանչյուր բլիթ գրտնակել և բաժանել 4 հավասար մասերի: Թավայի մեջ տաքացնել բուսական յուղը, խմորի կտորները գցել մեջը և տապակել երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Քնջութով բլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մանր պոնչիկներ