Սպիտակաձավարն ալյուրի փոխարեն օգտագործելով կարող եք պատրաստել Քնքուշ բլիթներ, որոնք կուտեն նույնիսկ այն երեխաները, որ տանել չեն կարողանում շիլան:
Սպիտակաձավարն այժմ այնքան էլ հարգի չէ, որքան 20-րդ դարի սկզբին։ Հավանաբար, դրա արդիականության անկման պատճառը խանութների դարակներում այլ հացահատիկային տեսակների բազմազանությունն է։
Սպիտակաձավարից կարելի է պատրաստել ոչ միայն շիլաներ, այլ նաև տարբեր ուտեստներ, քաղցրավենիքներ ու բլիթներ:
Քնքուշ բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ձու — 2 հատ
_բուսական յուղ — 60 մլ
_շաքարավազ — 60 գ
_սպիտակաձավար — 350 գ
_մածուն — 250 մլ
_վանիլային շաքար — 1 թեյի գդալ
_աղ — ⅓ թեյի գդալ
_սոդա — 1 թեյի գդալ
Քնքուշ բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Ձվով ամանի մեջ ավելացնել դասական և վանիլային շաքարավազ, սոդա և աղ, լցնել կեֆիրը և ամեն ինչ մանրակրկիտ հարել:
_Ձվի խառնուրդի վրա լցնել սպիտակաձավարը, խառնել և թողնել թաղանթի տակ ուռչի կես ժամ։
_Ուռած սպիտակաձավարի խառնուրդի վրա լցնել 30 մլ բուսական յուղ, լավ խառնել բաղադրիչները։
_Տապակը յուղել մնացած յուղով, և լավ տաքացնել։
_Խմորը ճաշի գդալով, բաժին առ բաժին դնել թավայի վրա։
_Տապակել նրբաբլիթները երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Ստացվում են փարթամ ու փափուկ բլիթներ, որոնք կարելի է տապակել նախաճաշի համար կամ որպես արագ ու չգիրացնող նախուտեստ աղանդեր:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադի կեֆիրով