Քնքուշ բլիթներ. Առանց ալյուրի մածունով համեղ բլիթները հրաշալի նախաճաշ կլինեն երեխաների համար

Քնքուշ բլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սպիտակաձավարն ալյուրի փոխարեն օգտագործելով կարող եք պատրաստել Քնքուշ բլիթներ, որոնք կուտեն նույնիսկ այն երեխաները, որ տանել չեն կարողանում շիլան:

Սպիտակաձավարն այժմ այնքան էլ հարգի չէ, որքան 20-րդ դարի սկզբին։ Հավանաբար, դրա արդիականության անկման պատճառը խանութների դարակներում այլ հացահատիկային տեսակների բազմազանությունն է։

Սպիտակաձավարից կարելի է պատրաստել ոչ միայն շիլաներ, այլ նաև տարբեր ուտեստներ, քաղցրավենիքներ ու բլիթներ:

Քնքուշ բլիթներ

Քնքուշ բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ձու — 2 հատ

_բուսական յուղ — 60 մլ

_շաքարավազ — 60 գ

_սպիտակաձավար — 350 գ

_մածուն — 250 մլ

_վանիլային շաքար — 1 թեյի գդալ

_աղ — ⅓ թեյի գդալ

_սոդա — 1 թեյի գդալ

Քնքուշ բլիթներ

Քնքուշ բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Ձվով ամանի մեջ ավելացնել դասական և վանիլային շաքարավազ, սոդա և աղ, լցնել կեֆիրը և ամեն ինչ մանրակրկիտ հարել:

_Ձվի խառնուրդի վրա լցնել սպիտակաձավարը, խառնել և թողնել թաղանթի տակ ուռչի կես ժամ։

_Ուռած սպիտակաձավարի խառնուրդի վրա լցնել 30 մլ բուսական յուղ, լավ խառնել բաղադրիչները։

_Տապակը յուղել մնացած յուղով, և լավ տաքացնել։

_Խմորը ճաշի գդալով, բաժին առ բաժին դնել թավայի վրա։

_Տապակել նրբաբլիթները երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Քնքուշ բլիթներ

Ստացվում են փարթամ ու փափուկ բլիթներ, որոնք կարելի է տապակել նախաճաշի համար կամ որպես արագ ու չգիրացնող նախուտեստ աղանդեր:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն ալադի կեֆիրով

Խնդրում ենք Գնահատեք