Այսօր ուզում ենք ձեզ ներկայացնել ինչպես պատրաստել Ֆունչոզա հավի կրծքամսով: Այն կարելի է եփել մսով, բանջարեղենով, սնկով։ Լապշան արագ կլանում է այլ մթերքների և համեմունքների համը և հեշտ է եփվում:
Հենց ծանոթացա այս բաղադրատոմսին, այն շատ արագ փոխարինեց մեր սննդակարգից մյուս նմանատիպ ուտեստներին՝ նույնիսկ պանրով սպագետտիին: Հիմա իմ ընտանիքը գիտի. եթե ես խնդրեմ, որ սառցախցիկից հավի կրծքամիս հանեն, ուրեմն ընթրիքին վառ ու համեղ ուտեստ կլինի։
Ֆունչոզա հավի կրծքամսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ֆունչոզա 250 գր
_Հավի կրծքամիս 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
_Վարունգ 1 հատ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Սոխ 1 հատ
_Սոյայի սոուս 10 ճաշի գդալ
_Ձիթապտղի յուղ 4 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Քնջութ 10 գր
Ֆունչոզա հավի կրծքամսով. Պատրաստման եղանակը
_Հավի կրծքամիսը մարինացնելու համար պետք է կտրել այն շերտերով և ծածկել սոյայի սոուսով:
_Կտրել սխտորը շերտերով, սոխը խորանարդիկներով, իսկ պղպեղը շերտերով կտրատել:
_Նախապես տաքացնել ձիթապտղի յուղը թավայի մեջ և տապակել սխտորը մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Հեռացնել սխտորը և սոխը լցնել տապակի մեջ։ Տապակել մինչև փափկի, ապա ավելացնել հավի կրծքամիսը, համեմել աղով և պղպեղով:
_Այդ ընթացքում վարունգը մանր կտրատել։ Ֆունչոզայի վրա լցնել եռման ջուր:
_Երբ հավի միսը կիսով չափ եփվի, թավայի մեջ ավելացնել բուլղարական պղպեղը։ Տապակել՝ անընդհատ խառնելով։
_Թավայի մեջ ավելացնել ֆունչոզան։ Տապակել բաղադրիչները, մինչև փափկեն:
_Պատրաստելու ընթացքում ավելացնել սոյայի սոուս ըստ ցանկության։
_Տապակը վերցնել կրակից և ավելացնել վարունգը։ Լավ խառնել և ցանել քնջութի սերմեր։
Ամենից շատ ինձ դուր է գալիս այն փաստը, որ հավի մսով և բանջարեղենով ֆունչոզան ինքնուրույն է, այն չի պահանջում որևէ կողմնակի ուտեստ կամ սոուս:
Բացի այդ, այն կարելի է եփել կես ժամվա ընթացքում՝ մեկ թավայի մեջ: Ես երաշխավորում եմ, որ նույնիսկ սկսնակ տանտիրուհին կարող է գլուխ հանել դրանից:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թարմ աղցան Ֆունչոզայով