Ֆունչոզա մսով. Այն հեշտ է պատրաստվում և տպավորիչ տեսք ունի:
Եթե Ձեզ դուր է գալիս արևելյան խոհանոցը, ապա մսով ֆունչոզան կարող է լինել ձեր հիմնական ուտեստը: Զարմանալի չէ, որ ֆունչոզան անվանում են թափանցիկ արիշտա: Այն պատրաստված է մանգ լոբուց, ինչի շնորհիվ այն պահպանում է իր թափանցիկությունը՝ նույնիսկ խաշվելուց հետո:
Նման արիշտայի առավելություններն ավելի բարձր են, քան ցանկացած այլ մակարոնեղեն: Այն հարուստ է վիտամին E- ով, սպիտակուցներով, հանքանյութերով և մանրաթելերով` ոսկե կազմ: Մնում է սովորել, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել այն, բայց դրա հետ կապված հաստատ խնդիրներ չեք ունենա:
Ֆունչոզա մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ֆունչոզա 250 գ
_Տավարի միս 300 գ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Վարունգ 2 հատ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Սոյայի սոուս 1 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
_Քացախ 1 ճաշի գդալ
_Ջուր 4 ճաշի գդալ
_Համեմի սերմ 0,25 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 0,25 թեյի գդալ
Ֆունչոզա մսով. Պատրաստման եղանակը
_Նախ, ֆունչոզան 10-15 րոպե թրմել եռացրած ջրով: Մի վախեցեք, այն չի փխրվի:
_Տապակի մեջ կարագով տապակել մսի կտորները՝ մինչև կարմրելը:
_Տավարի մեջ ավելացնել կիսաօղակներով կտրատած սոխը և եփել խառնելով՝ մինչև թափանցիկ դառնա:
_Այնուհետև ավելացնել ձողիկներով կտրատած բուլղարական պղպեղն ու գազարը:
_Տապակել ևս 5 րոպե, այնուհետև ավելացնել աղ, պղպեղ, համեմ:
_Այնուհետև ավելացնել ձողիկներով կտրատած վարունգ և մանրացված սխտոր, խառնել և ավելացնել ֆունչոզան:
_Ֆանչոզայի վրա լցնել ջրով և քացախով նոսրացված սոյայի սոուս:
_Լավ խառնել և կրակի վրա պահել մի քանի րոպե: Մատուցել ուտեստը:
Լապշա ընտրելիս ֆունչոզան մի շփոթեք բրնձի լապշայի հետ: Դրանք երկուսն էլ թափանցիկ տեսք ունեն, բայց ավելի ուշադիր նայեք կազմին: Բրնձով արիշտան եփվելիս սպիտակում է, բաղադրությունն ավելի աղքատ է, իսկ արտաքին տեսքով ավելի շատ սպագետտի է նման:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թարմ աղցան ֆունչոզայով