Ֆրանսիական կոտլետներ. Փափուկ, հյութալի ուտեստ:
Քչերը գիտեն, որ ֆրանսիական միսն ի սկզբանե կայսերական Ռուսաստանից սկիզբ առած հասկացություն է: Բաղադրատոմսը հորինել է մի ֆրանսիացի, որն այդ ժամանակ եղել է կայսր Նիկոլայ I- ի մերձավոր շրջապատի խոհարարը: Տասնամյակներ անցան, ուտեստը ավելի ու ավելի հաճախ էր հայտնվում տոնական սեղաններին, և մի տեսակ աննկատելիորեն հայտնվեցին մեծ քանակությամբ տարբերակներ: Այսօր մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել ֆրանսիական կոտլետներ:
Ֆրանսիական միսն, ի սկզբանե, հորթի մսի կտորներով ջեռեփուկ էր: Կարելի է օգտագործել խոզի միս և հավ: Հիմնական սկզբունքն է, որ շերտերի բաժանումը պահպանվի:
Ի դեպ, Նիկոլայ Առաջինի ժամանակ լոլիկ քիչ էին օգտագործում: Բնօրինակ բաղադրատոմսում օգտագործվում է սունկ և կարտոֆիլ: Շատ ավելի ուշ՝ Խորհրդային Միության դարաշրջանում, ուտեստին ավելացան հյութեղ լոլիկներ:
Ֆրանսիական կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Աղացած խոզի միս 500 գ
- Հավի կրծքամիս 250 գ
- Սոխ 2.5 հատ
- Լոլիկ 2 հատ
- Կոշտ պանիր 75 գ
- Մայոնեզ 3 ճաշի գդալ
- Աղ` ըստ համտեսի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ համտեսի
Ֆրանսիական կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
- Աղալ խոզի միսը և հավի միսը, կամ գնել պատրաստի վիճակում: Երկու միսը խառնել քերած, կամ աղացած մեկ սոխի հետ:
- Մսի զանգվածին ավելացնել աղ և պղպեղ: Փոքրիկ բլիթներ պատրաստել և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, յուրաքանչյուր մսի բլիթի վրա դնել մայոնեզ կամ թթվասեր 1 թեյի գդալ:
- Լոլիկը և սոխը կտրատել շերտերով: Դնել սկզբում սոխի օղակները, ապա լոլիկը: Քերել պանիրը և ցանել դրանք ֆրանսիական կոտլետների վրա: Թխել ջեռոցում 180 աստիճանով 30 րոպե:
Հաշվի առնելով այն փաստը, որ մենք աղացած միս ենք թխում, և ոչ թե տապակում, ավելի ճիշտ է սոխը մանրացնել մսաղացով կամ քերիչով: Այս կերպ նա նույնիսկ ավելի շատ հյութ կտա: Լոլիկը կարելի է փոխարինել յուղով տապակած գազարով, իսկ համեմունքներից կարելի է ավելացնել պապրիկա և մի քանի օղակ կծու պղպեղ:
Ֆրանսիական կոտլետներն ափսեների վրա դնելն արդեն հաճույք է:
Ֆրանսիական կոտլետները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: