Ամառը տրամադրում է թարմ ուտեստներ վայելելու: Մենք առաջարկում ենք ախորժելի Ապուր առանց մսի:
Ճաշը պատրաստվում է շատ արագ և պարզ, բայց արդյունքը ձեզ անպայման դուր կգա։
Ապուր առանց մսի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ջուր 3 լ
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_Կարտոֆիլ 500 գր
_Բրինձ կամ այլ հատիկեղեն 1 բուռ
_Ձու 3 հատ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Ապուր առանց մսի. Պատրաստման եղանակը
_Սոխն ու գազարը շոգեխաշել բուսայուղի մեջ։
_Բրինձը լվանալ, մի փոքր տապակել բուսայուղի մեջ։
_Աղ և մի պտղունց շաքար ավելացնել, որը կստեղծի համի կատարյալ հավասարակշռություն։
_Կարտոֆիլը կտրատել շերտերով և ավելացնել բանջարեղենով բրնձի վրա, խառնել և թույլ տապակել։
_Բաղադրիչներով կաթսայի մեջ լցնել եռման ջուր, խառնել։
_Ապուրը եփել մոտ 15 րոպե, աղ ու պղպեղ անել, ավելացնել դափնու տերևը, համեմունքները և եփել ևս 5 րոպե։
_Ձվերը հարել աղով և պղպեղով, բարակ հոսքով լցնել ապուրի մեջ, գդալով արագ խառնել։
_Եփել 5 րոպե, ավելացնել կանաչիները և եփել ևս 2 րոպե։
Այս թեթև ապուրի համար կարելի է հացի փոխարեն պատրաստել սխտորով չորահացեր, տնական տորտիլյաներ։
Թեթև ապուրի մեջ կարելի է ավելացնել նաև հալած պանիր՝ քերած կամ խորանարդներով կտրատած։ Բայց պանիր ավելացնելու դեպքում ավելի լավ է ապուրին ավելացնել ոչ թե բրինձ, այլ հնդկաձավար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ինչպես եփել դդումով ապուր