Արթուր արքայի ճաշը. Հավի ապուր սնկով և ոլոռով
Հայտնի չէ, թե ինչ բույրեր էին շրջում փառահեղ Կամելոտի սառը սրահներով և արքայական խոհարարների ստեղծագործություններից որն է ամենից շատ սիրում հենց ինքը ՝ Արթուրը: Բայց փաստ է, որ ամրոցի ցանկացած բնակիչ ճաշի ժամանակ նախընտրում էր հագեցնող ու տաքացնող մի բան: Ճիշտ այնպիսին, ինչպես այսօրվա մեր հավով ապուրը:
Հավի մսով ստացվում է համեղ բուժիչ արգանակ: Բայց արքայական հավի ապուրն արժանի է բացառապես քնքուշ կրծքամսի: Համեմունքային ազդեցության համար այն պատեք կարրիով՝ համեմունք, որը Արթուր արքայի հեռավոր օրերին ոսկուց թանկ արժեր:
Հավի ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի ֆիլե 500 գ
- Սոխ 1 հատ
- Շամպինիոն 500 գ
- Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
- Կարտոֆիլ 500 գ
- Ոլոռ պահածոյացված 400 գ
- Սերուցք 100 մլ
- Կարրի 1,5 ճաշի գդալ
- Աղ `համտեսել
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
Հավի ապուր. Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը մաքրել, կտրել խորանարդներով, լցնել խորը կաթսայի մեջ և ծածկել ջրով: Դնել միջին կրակի վրա:
- Կտրել կրծքամիսը խորանարդներով, վրա ցանել կարրի և տապակել յուղով նախապես տաքացրած թավայի մեջ:
- Լցնել տապակած կրծքամիսը կարտոֆիլով կաթսայի մեջ, թողնել, որ հասնի եռման:
- Այն թավայում, որտեղ տապակվել է կրծքամիսը, տապակել մանր կտրատած սոխը, ավելացնել կտրատած սունկը և շերտերով մանրացված բուլղարական պղպեղը: Խառնել և 5 րոպե տապակելուց հետո լցնել կաթսայի մեջ:
- Ապուրին ավելացնել պահածոյացված ոլոռ (առանց հեղուկի), աղով և պղպեղով անել ըստ ճաշակի, եփել 10 րոպե:
- Ապուրը հագեցնել սերուցքով, տաքացնել 3 րոպե և մատուցել:
Ապուրը ստացվում է հարուստ և հագեցնող, պայծառ, հավասարակշռված համով: Համոզված եմ, որ ձեզ նույնպես այն դուր կգա:
Թագավորական ճաշը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավով ապուր