Արթուր արքայի ճաշը. Հավի ապուր սնկով և ոլոռով

Հավի ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Արթուր արքայի ճաշը. Հավի ապուր սնկով և ոլոռով

Հայտնի չէ, թե ինչ բույրեր էին շրջում փառահեղ Կամելոտի սառը սրահներով և արքայական խոհարարների ստեղծագործություններից որն է ամենից շատ սիրում հենց ինքը ՝ Արթուրը: Բայց փաստ է, որ ամրոցի ցանկացած բնակիչ ճաշի ժամանակ նախընտրում էր հագեցնող ու տաքացնող մի բան: Ճիշտ այնպիսին, ինչպես այսօրվա մեր հավով ապուրը:

Հավի մսով ստացվում է համեղ բուժիչ արգանակ: Բայց արքայական հավի ապուրն արժանի է բացառապես քնքուշ կրծքամսի: Համեմունքային ազդեցության համար այն պատեք կարրիով՝ համեմունք, որը Արթուր արքայի հեռավոր օրերին ոսկուց թանկ արժեր:

Հավի ապուր

Հավի ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հավի ֆիլե 500 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Շամպինիոն 500 գ
  • Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
  • Կարտոֆիլ 500 գ
  • Ոլոռ պահածոյացված 400 գ
  • Սերուցք 100 մլ
  • Կարրի 1,5 ճաշի գդալ
  • Աղ `համտեսել
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
  • Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ

Հավի ապուր

Հավի ապուր

Հավի ապուր. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարտոֆիլը մաքրել, կտրել խորանարդներով, լցնել խորը կաթսայի մեջ և ծածկել ջրով: Դնել միջին կրակի վրա:
  2. Կտրել կրծքամիսը խորանարդներով, վրա ցանել կարրի և տապակել յուղով նախապես տաքացրած թավայի մեջ:
  3. Լցնել տապակած կրծքամիսը կարտոֆիլով կաթսայի մեջ, թողնել, որ հասնի եռման:
  4. Այն թավայում, որտեղ տապակվել է կրծքամիսը, տապակել մանր կտրատած սոխը, ավելացնել կտրատած սունկը և շերտերով մանրացված բուլղարական պղպեղը: Խառնել և 5 րոպե տապակելուց հետո լցնել կաթսայի մեջ:
  5. Ապուրին ավելացնել պահածոյացված ոլոռ (առանց հեղուկի), աղով և պղպեղով անել ըստ ճաշակի, եփել 10 րոպե:
  6. Ապուրը հագեցնել սերուցքով, տաքացնել 3 րոպե և մատուցել:

Հավի ապուր
Ապուրը ստացվում է հարուստ և հագեցնող, պայծառ, հավասարակշռված համով: Համոզված եմ, որ ձեզ նույնպես այն դուր կգա:

Թագավորական ճաշը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Հավով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք