Բորշչ բուլղարական պղպեղով. Դասական ապուրի բաղադրատոմս

Բորշչ բուլղարական պղպեղով ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Մեր ընտանիքում բոլորը Բորշչ բուլղարական պղպեղով պատրաստում են նույն բաղադրատոմսով, բայց ոչ մեկիս մոտ այնպես չի ստացվում, ինչպես մայրիկի մոտ:

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհու եփած բորշչը իր յուրահատուկ համն ունի: Ես դրանում արդեն վաղուց համոզված եմ:  Բոլորս էլ փորձում ենք տարբերակներ, բայց սա միշտ լավ է ստացվում:

Ջրիկ ճաշի հարուստ և հագեցած համը լրացնում է զարմանալի բույրը: Իսկ լոբին կարելի է վերցնել պահածոյացվածը, որ ավելի արագ ստացվի ճաշի պատրաստումը: Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել շաքարավազ և կիտրոնաթթու: Եթե ​​որոշեք կանաչ սոխի փոխարեն գլուխ սոխ վերցնել, ապա պետք է սոխեռած անել ու տապակել մյուս բանջարեղենների հետ:

Եվ մի մոռացեք, որ երկրորդ օրը բորշչը նույնիսկ ավելի լավն է:

Բորշչ բուլղարական պղպեղով

Բորշչ բուլղարական պղպեղով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Հավի արգանակ 2.5 լ

_Հավի կրծքամիս 300 գ

_Գազար 1 հատ

_Նեխուրի արմատ 50 գ

_Սպիտակ կաղամբ 300 գ

_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ

_Կարտոֆիլ 250 գ

_Կանաչ սոխ 1 փնջիկ

_Սխտոր 3 պճեղ

_Լոբի պահածոյացված 300 գ

_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ

_Ճակնդեղ 1 հատ

_Դափնու տերև 3 հատ

_Աղ` ըստ համտեսի

_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ համտեսի

Բորշչ բուլղարական պղպեղով

Բորշչ բուլղարական պղպեղով. Պատրաստման եղանակը

_Եփել և քամել արգանակը: Հավի միսը կտրել խորանարդներով և տապակել մի փոքր յուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույն կեղև ստացվի:

_Կտրատել գազարը, ճակնդեղը և նեխուրը շերտերով, պղպեղը խորանարդներով, կաղամբը մանրացնել և սոխը մանր կտրատել: Նախապես տաքացնել տապակը արևածաղկի ձեթով և կիսաեփ անել գազարը, ճակնդեղը և նեխուրը: Ավելացնել տոմատի մածուկը և եփել ևս 2-3 րոպե:

_Եռացնել արգանակը, ավելացնել կաղամբը, երբ եռա, ավելացնել կտրատած կարտոֆիլն ու կրծքամիսը: Եռալուց հետո 5 րոպե եփել, ապա ավելացնել բուլղարական պղպեղը:

_Ավելացնել սոխեռածը, աղը և պղպեղը: Եփել մինչև փափկի` մարմանդ կրակի վրա: Ավելացնել լոբին և կանաչ սոխը, եռացնել: Ընկղմել դափնու տերևը կաթսայի մեջ և եփեք ևս 3 րոպե:

_Հեռացրեք կրակից, ճզմեք սխտորը, խառնել և ծածկել: Թողեք 10 րոպե, որ բորշչի համը կարգավորվի:

Բորշչ բուլղարական պղպեղով

Հարուստ համով ու բուրավետ բորշչը պատրաստ է: Լցնել ափսեի մեջ, ավելացնել մի գդալ թթվասեր, մի քիչ կանաչի և սպասել հիացմունքի և հաճոյախոսությունների: Այս ուտեստը չի կարող անտեսվել:

Բորշչ բուլղարական պղպեղով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի Մսով Ապուր — Պատրաստման Առավել Հարմար Տարբերակ

Խնդրում ենք Գնահատեք