Այս բրնձի կոլոլակներով ապուրով դուք հեշտությամբ կարող եք «խաբել» ցանկացած մսակերի) Գրեթե անհնար է կռահել, որ կոլոլակները առանց մսի են պատրաստվել:
Շատ հագեցնող, համեղ ապուր է, անպայման պատրաստեք:
Բրնձի կոլոլակներով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Գազար 500 գր
_Մանր ծովի աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Ձու 2 հատ
_Պապրիկա 1,5 ճաշի գդալ
_Կարմիր սոխ 2 հատ
_Պաքսիմատ 3 ճաշի գդալ
_Մաղադանոս (կանաչի) 1 փունջ
_Մշկընկույզ 1 պտղունց
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_Կաղամբ 1 փոքր գլուխ
_Կլոր բրինձ 200 գր
_Կաթնաշոռ 3 ճաշի գդալ
Բրնձի կոլոլակներով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Կոլոլակ պատրաստելու համար բրինձը եփել, խառնել կաթնաշոռը, պաքսիմատը, ձուն, 1/2 փունջ մաղադանոսը, 1 ճաշի գդալ պապրիկան, մշկընկույզը, աղը, պղպեղը։
_Միջին չափի կոլոլակներ պատրաստել այս զանգվածից:
_Ապուր պատրաստելու համար սոխը կտրատել խոշոր խորանարդիկներով, գազարը՝ լայն շերտերով, իսկ կաղամբը՝ քառակուսիներով։
_Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը, տապակել սոխը, ավելացնել գազարը, կարմրացնել։
_Բանջարեղենն ու կաղամբը լցնել կաթսայի մեջ, լցնել եռման ջուր կամ արգանակ, այնքան, որ ծածկի բանջարեղենը և եփել 10 րոպե։
_Կոլոլակները լցնել մեջը, եփել ևս 10 րոպե։
_Համեմել աղով պապրիկայով, սև պղպեղով, մշկընկույզով։
Մատուցելիս ապուրի վրա ցանել մաղադանոս։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շատ համեղ և նրբահամ հավի մսով կրեմ ապուր