Դասական գուլյաշ. Նրբահամ ճաշատեսակ
Ի սկզբանե գուլյաշը ընկալվում էր որպես արշավական ուտեստ: Այն հովիվների կողմից գնահատվում էր հագեցածության, պատրաստման դյուրինության և հատուկ կառուցվածքի համար: Այն ոչ ջրիկ ճաշ է, ոչ էլ սովորական երկրորդ: Դասական գուլյաշը կարելի է վստահորեն անվանել թանձր ապուր: Բայց մենք ավելի շատ սովոր ենք այն ընդունել որպես հիմնական ուտեստ:
Գուլյաշը բացահայտում է իր իսկական հմայքը `համապատասխան կողմնակի ճաշատեսակի հետ համատեղ: Այն կարող է լինել բուսական, բայց ավելի լավ է նախապատվությունը տալ կարտոֆիլին, բրնձին կամ այլ շիլային: Մենք ձեզ հետ կիսում ենք դասական գուլյաշի բաղադրատոմսը` շատ համեղ սոուսով:
Դասական գուլյաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Տավարի միս 600 գ
- Սոխ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
- Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
- Դափնու տերև 1 հատ
- Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
- Աղ` ըստ ճաշակի
Դասական գուլյաշ. Պատրաստման եղանակը
- Նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները. Միսը կտրել փոքր կտորներով, գազարը կտրել շերտերով, սոխը՝ կես օղակներով, կանաչիները մանր կտրատել:
- Միսը տապակել չոր տապակի մեջ, մինչև որ թույլ կարմրի: Ավելացնել սոխը մսի վրա: Երբ այն մի փոքր տապակվի, ավելացնել գազարը:
- Պարբերաբար խառնեք միսը և բանջարեղենը: Երբ գազարն իր գույնը փոխի, ավելացրեք աղ, պղպեղ, ալյուր, դափնու տերևներ և տոմատի մածուկ, խառնել:
- Մսի վրա եռացրած ջուր լցրեք, որպեսզի ջուրն ամբողջությամբ ծածկի այն: Խառնել, ծածկել և շոգեխաշել միջին կրակի վրա 40 րոպե:
- Անհրաժեշտ ժամանակն անցնելուց հետո թող գուլյաշը 10 րոպե մնա և մատուցեք:
Եթե այս բաղադրատոմսը ձեզ շատ պարզ է թվում, մսին ավելացրեք 40 մլ չոր կարմիր գինի և մի քիչ բուլղարական պղպեղ: Դուք չեք զղջա դրա համար:
Դասական գուլյաշը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Օջախուրի խոզի մսով և կարտոֆիլով