Դասական գուլյաշ. Նրբահամ ճաշատեսակ

Դասական գուլյաշ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Դասական գուլյաշ. Նրբահամ ճաշատեսակ

Ի սկզբանե գուլյաշը ընկալվում էր որպես արշավական ուտեստ: Այն հովիվների կողմից գնահատվում էր հագեցածության, պատրաստման դյուրինության և հատուկ կառուցվածքի համար: Այն ոչ ջրիկ ճաշ է, ոչ էլ սովորական երկրորդ: Դասական գուլյաշը կարելի է վստահորեն անվանել թանձր ապուր: Բայց մենք ավելի շատ սովոր ենք այն ընդունել որպես հիմնական ուտեստ:

Գուլյաշը բացահայտում է իր իսկական հմայքը `համապատասխան կողմնակի ճաշատեսակի հետ համատեղ: Այն կարող է լինել բուսական, բայց ավելի լավ է նախապատվությունը տալ կարտոֆիլին, բրնձին կամ այլ շիլային: Մենք ձեզ հետ կիսում ենք դասական գուլյաշի բաղադրատոմսը` շատ համեղ սոուսով:

Դասական գուլյաշ

Դասական գուլյաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Տավարի միս 600 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Գազար 1 հատ
  • Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
  • Դափնու տերև 1 հատ
  • Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
  • Աղ` ըստ ճաշակի

Դասական գուլյաշ

Դասական գուլյաշ

Դասական գուլյաշ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախապատրաստեք բոլոր բաղադրիչները. Միսը կտրել փոքր կտորներով, գազարը կտրել շերտերով, սոխը՝ կես օղակներով, կանաչիները մանր կտրատել:
  2. Միսը տապակել չոր տապակի մեջ, մինչև որ թույլ կարմրի: Ավելացնել սոխը մսի վրա: Երբ այն մի փոքր տապակվի, ավելացնել գազարը:
  3. Պարբերաբար խառնեք միսը և բանջարեղենը: Երբ գազարն իր գույնը փոխի, ավելացրեք աղ, պղպեղ, ալյուր, դափնու տերևներ և տոմատի մածուկ, խառնել:
  4. Մսի վրա եռացրած ջուր լցրեք, որպեսզի ջուրն ամբողջությամբ ծածկի այն: Խառնել, ծածկել և շոգեխաշել միջին կրակի վրա 40 րոպե:
  5. Անհրաժեշտ ժամանակն անցնելուց հետո թող գուլյաշը 10 րոպե մնա և մատուցեք:

Դասական գուլաշ

Եթե այս բաղադրատոմսը ձեզ շատ պարզ է թվում, մսին ​​ավելացրեք 40 մլ չոր կարմիր գինի և մի քիչ բուլղարական պղպեղ: Դուք չեք զղջա դրա համար:

Դասական գուլյաշը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Օջախուրի խոզի մսով և կարտոֆիլով

Խնդրում ենք Գնահատեք