Սկեսուրս օրիգինալ մոտեցում ունի թեթև ապուր պատրաստելուն ու կարող է մի քանի մթերքներով շատ համեղ ու օրիգինալ ուտեստ պատրաստել։
Ես միշտ օգտագործում եմ այս ապուրի բաղադրատոմսը, երբ սովորական ուտեստներից արդեն հոգնել ենք։
Թեթև ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ 3-4 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Ձու 2 հատ
Թեթև ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Այս ապուրը կարելի է եփել մսի, բանջարեղենի արգանակով, կամ պարզապես սովորական ջրով։
_Կարտոֆիլը կտրատել խորանարդներով, եփել մանր կտրատած սոխի ու գազարի հետ։
_Ավելացնել աղ, պղպեղ, համեմունքներ ըստ ճաշակի:
_Ձվերը պատառաքաղով հարել մինչև միատարր զանգված ստացվի և բարակ հոսքով լցնել ապուրի մեջ, խառնել։
_Եռալուց հետո եփել 3-4 րոպե, ավելացնել կանաչիները, եփել մեկ րոպե և անջատել կրակը։
Ապուրը մատուցել մի կտոր կարագի, մի քիչ թթվասերի և չորահացերի հետ։ Կարելի է ավելացնել նաև մանրացված երշիկ։
Գիտեմ, որ շատերն այս ապուրին ավելացնում են հալած պանիր և բրինձ, բայց սա արդեն ըստ ճաշակի է, կարող եք փորձել այլ տարբերակներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր