Թեթև ապուր. Խորհրդային տարիների անուշաբույր ուտեստ

Թեթև ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Սկեսուրս օրիգինալ մոտեցում ունի թեթև ապուր պատրաստելուն ու կարող է մի քանի մթերքներով շատ համեղ ու օրիգինալ ուտեստ պատրաստել։

Ես միշտ օգտագործում եմ այս ապուրի բաղադրատոմսը, երբ սովորական ուտեստներից արդեն հոգնել ենք։

Թեթև ապուր

Թեթև ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կարտոֆիլ 3-4 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Գազար 1 հատ

_Աղ, պղպեղ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի

_Ձու 2 հատ

Թեթև ապուր

Թեթև ապուր. Պատրաստման եղանակը

_Այս ապուրը կարելի է եփել մսի, բանջարեղենի արգանակով, կամ պարզապես սովորական ջրով։

_Կարտոֆիլը կտրատել խորանարդներով, եփել մանր կտրատած սոխի ու գազարի հետ։

_Ավելացնել աղ, պղպեղ, համեմունքներ ըստ ճաշակի:

_Ձվերը պատառաքաղով հարել մինչև միատարր զանգված ստացվի և բարակ հոսքով լցնել ապուրի մեջ, խառնել։

_Եռալուց հետո եփել 3-4 րոպե, ավելացնել կանաչիները, եփել մեկ րոպե և անջատել կրակը։

Թեթև ապուր

Ապուրը մատուցել մի կտոր կարագի, մի քիչ թթվասերի և չորահացերի հետ։ Կարելի է ավելացնել նաև մանրացված երշիկ։

Գիտեմ, որ շատերն այս ապուրին ավելացնում են հալած պանիր և բրինձ, բայց սա արդեն ըստ ճաշակի է, կարող եք փորձել այլ տարբերակներ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք