Այս Լապշայով ապուրի բաղադրատոմսը իսկական գտածո է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են թարմացնել սովորական ապուրների ցանկը:
Լապշայով ապուրի բոլոր բաղադրիչները հիանալի կերպով համակցվում են միմյանց հետ։ Ապուրը հագեցնող է, բայց միևնույն ժամանակ շատ թեթև։ Կոլոլակները կարելի է պատրաստել ցանկացած՝ տավարի, խոզի կամ հավի աղացած մսից:
Լապշայով ապուր. Բաղադրիչներ
_Սոխ 1 հատ
_Նեխուրի ցողուն 80 գ
_Գազար 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Կարտոֆիլ 600 գ
_Ջուր 3 լ
_Կոլոլակ 400 գ
_Լապշա 60 գ
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
_Ձու 1 հատ.
_Հունական յոգուրտ 3 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Աղացած կարմիր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Լապշայով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը, գազարը, կարտոֆիլը, նեխուրի ցողունը, բուլղարական պղպեղը մանր կտրատել։
_Հաստ հատակով կաթսայի մեջ տաքացրեք արևածաղկի ձեթը:
_ Նախ տապակել սոխը։ Աստիճանաբար ավելացրեք նեխուրը, գազարը, պղպեղը և վերջում կարտոֆիլը։
_Կարտոֆիլն ավելացնելուց հետո բանջարեղենը եփեք 5 րոպե։
_Լցնել ջուրը, եռալուց հետո ավելացնել կոլոլակները, թող եռա, ապա լցնել լապշան։
_Եփել ապուրը, մինչև բանջարեղենը պատրաստ լինի։
_Հունական մածունը խառնել ձվի հետ։ Ավելացնել մի քիչ տաք արգանակ՝ արագ խառնելով: Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի ձուն չեփվի ապուրի մեջ։
_Եփելու ավարտից մի քանի րոպե առաջ ձու-յոգուրտ խառնուրդը լցնել ապուրի մեջ։
_Ավելացնել կտրատած կանաչիներ, աղ, սև և կարմիր պղպեղ։ Խառնել և սպասել, մինչև ապուրը եռա։
Կոլոլակներով և արիշտայով ապուրի ուշագրավ մասը սերուցքային սոուսն է: Այն աներևակայելի քնքուշ է դարձնում ապուրը։
Ճաշը մատուցեք սենդվիչով, չորահացով, տոստով կամ պարզապես թարմ հացի կտորով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավելուկով ապուր