Լապշայով ապուր. Համեղ և ախորժելի ճաշին հրավիրելու կարիք չի լինի ընտանիքի անդամներն իրենք կգան խոհանոց

Լապշայով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Այս Լապշայով ապուրի բաղադրատոմսը իսկական գտածո է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են թարմացնել սովորական ապուրների ցանկը:

Լապշայով ապուրի բոլոր բաղադրիչները հիանալի կերպով համակցվում են միմյանց հետ։ Ապուրը հագեցնող է, բայց միևնույն ժամանակ շատ թեթև։ Կոլոլակները կարելի է պատրաստել ցանկացած՝ տավարի, խոզի կամ հավի աղացած մսից:

Լապշայով ապուր
Լապշայով ապուր. Բաղադրիչներ

_Սոխ 1 հատ

_Նեխուրի ցողուն 80 գ

_Գազար 1 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ

_Կարտոֆիլ 600 գ

_Ջուր 3 լ

_Կոլոլակ 400 գ

_Լապշա 60 գ

_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի

_Ձու 1 հատ.

_Հունական յոգուրտ 3 ճաշի գդալ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

_Աղացած կարմիր պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Լապշայով ապուր Լապշայով ապուր

Լապշայով ապուր. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը, գազարը, կարտոֆիլը, նեխուրի ցողունը, բուլղարական պղպեղը մանր կտրատել։

_Հաստ հատակով կաթսայի մեջ տաքացրեք արևածաղկի ձեթը:

_ Նախ տապակել սոխը։ Աստիճանաբար ավելացրեք նեխուրը, գազարը, պղպեղը և վերջում կարտոֆիլը։

_Կարտոֆիլն ավելացնելուց հետո բանջարեղենը եփեք 5 րոպե։

_Լցնել ջուրը, եռալուց հետո ավելացնել կոլոլակները, թող եռա, ապա լցնել լապշան։

_Եփել ապուրը, մինչև բանջարեղենը պատրաստ լինի։

_Հունական մածունը խառնել ձվի հետ։ Ավելացնել մի քիչ տաք արգանակ՝ արագ խառնելով: Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի ձուն չեփվի ապուրի մեջ։

_Եփելու ավարտից մի քանի րոպե առաջ ձու-յոգուրտ խառնուրդը լցնել ապուրի մեջ։

_Ավելացնել կտրատած կանաչիներ, աղ, սև և կարմիր պղպեղ։ Խառնել և սպասել, մինչև ապուրը եռա։

Լապշայով ապուր
Կոլոլակներով և արիշտայով ապուրի ուշագրավ մասը սերուցքային սոուսն է: Այն աներևակայելի քնքուշ է դարձնում ապուրը։

Ճաշը մատուցեք սենդվիչով, չորահացով, տոստով կամ պարզապես թարմ հացի կտորով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ավելուկով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք