Մենք այսօր մանրամասն կներկայացնենք Լոբով համեղ ապուր պատրաստելու բաղադրատոմսերից մեկը։
Անուշաբույր և հարուստ ապուրներ անհրաժեշտ է պարբերաբար պատրաստել, քանի որ ջրիկ ճաշերն ուղղակի անհրաժեշտ են մարդու օրգանիզմի նորմալ աշխատանքի համար: Դրանք տաքացնում են մարմինն ու հաճելիորեն հագեցնում։
Փորձեք անպայման պատրաստել մթերքների այս ախորժելի համադրությամբ ուտեստը:
Լոբով համեղ ապուր. Բաղադրությունը
_բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
_կանաչի — մի փունջ
_կարագ — 20 գ
_խաշած լոբի — 100 գ
_սոխ — 1 հատ
_կարտոֆիլ — 5 հատ
_գազար — 1 հատ
_լոլիկի հյութ — 150 մլ
_աղացած միս — 300 գ
Լոբով համեղ ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը, խառնել բուսայուղի հետ։ Քանի դեռ ձեթը տաքանում է կաթսայի մեջ, պետք է գազարը մանր կտրատել քերիչով անցնող խոշոր կտրիչների վրա։
_Սոխը մանր խորանարդիկներով կտրատել, գազարի հետ միասին լցնել կաթսայի մեջ։
_Սոխին ու գազարին ավելացնել աղացած միսը, տապակել միջին ջերմության վրա։ Մսային զանգվածին ավելացնել լոլիկի հյութ, խառնել։
_Կարտոֆիլը մաքրել և մանր կտրատել։ Կաթսայի մեջ լցնել եռացրած ջուր, ավելացնել կտրատած կարտոֆիլը։
_Մինչ կարտոֆիլը եռում է ապուրի մեջ, անհրաժեշտ է մանր կտրատել կանաչիները՝ մաղադանոսը և սամիթը։
_Գրեթե պատրաստի ապուրին ավելացնել լոբին և կանաչիները, աղ անել ըստ ճաշակի:
Բոլոր բաղադրիչներն ավելացնելուց հետո խորհուրդ ենք տալիս ապուրը թողնել եփելու համար մի քանի րոպե կափարիչի տակ։ Եփելու ընթացքում կարող եք ավելացնել դափնու տերևներ, բուրավետ պղպեղ և այլ սիրելի համեմունքներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավելուկով ապուր