Համեղ և առողջարար խոզի մսով, կորեկով, կաղամբով ապուրը, ձեզ անպայման դուր կգա։ Իսկ ուժեղ սեռի ներկայացուցիչներն ուղղակի հիացած կմնան:
Կաղամբով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խոզի միս 900 գր
_Խոզի ճարպ 100 գր
_Կարտոֆիլ 500 գր
_Սոխ 3 հատ
_Գազար 200 գր
_Մաղադանոս արմատ 100 գր
_Նեխուր 100 գր
_Թթու կաղամբ 500 գր
_Կորեկ 40 գր
_Սխտոր 1 պճեղ
_Դափնու տերև 1 հատ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Մաղադանոս 20 գր
Կաղամբով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Խոզի միսը դնել ուժեղ կրակի վրա, հավաքել եփվելիս առաջացող փրփուրը, ապա ավելացնել մեկ գլուխ սոխ ու մեկ գազար, կրակն իջեցնել և 1 ժամ եփել կափարիչով ծածկված։
_Միսը կաթսայից հանել։
_Մաղադանոսի արմատը, նեխուրը, մնացած գազարն ու սոխը մանր կտրատել և տապակել խոզի ճարպի կամ կարագի մեջ:
_Կաղամբը լվանալ, քամել ու մարմանդ կրակի վրա շոգեխաշել՝ աստիճանաբար արգանակ ավելացնելով։
_Խոզաճարպը մանր կտրատել և հավանգի մեջ սխտորի հետ միասին տրորել (այսպես լավանում է ապուրի համը։
_Ավելացնել սոխն ու մաղադանոսը և զանգվածը բլենդերով մանրացնել։
_Արգանակի մեջ կարտոֆիլի խորանարդիկները եփել, երբ գրեթե պատրաստ է, ավելացնել կաղամբը, հատիկեղենն ու բանջարեղենը։
_Եփված միսը կտրատել և երբ կաղամբը գրեթե պատրաստ է, ավելացնել ապուրի մեջ՝ խոզաճարպի, դափնու տերևի և մանր կտրատած կանաչիների հետ միասին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
5 Ապուրի համեղ բաղադրատոմսեր