Այսօր կներկայացնենք, թե ինչպես պետք է պատրաստել Կարտոֆիլով և մակարոնով ապուր:
Այս ապուրն ուղղակի ապացույցն է այն բանի, որ նույնիսկ առանց մեկ գրամ մսի ճաշը կարող է հարուստ և հագեցած լինել։
Ապուրը պատրաստելիս դրա գունագեղ պայծառության համար կարելի է վերցնել կես-կես գունավոր բուլղարական պղպեղ՝ դեղին, կանաչ և կարմիր: Եթե ձեզ թվում է, որ ապուրի հեղուկ մասը չափազանց ջրիկ կլինի, կարող եք այն եփել բանջարեղենի կամ սնկի արգանակով։
Կարտոֆիլով և մակարոնով ապուր. Բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 1 կգ
_Սոխ 1 հատ
_Պրաս սոխ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
_Գազար 2 հատ
_Ջուր 2 լ
_Բարակ վերմիշել 50 գ
_Ձիթապտղի յուղ 3-4 ճաշի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 0,25 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Անանուխ՝ ըստ ճաշակի
_Մաղադանոս 0,25 փունջ
_Ձու 2 հատ
_Թթվասեր 100 գ
Կարտոֆիլով և մակարոնով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը։ Գազարը քերել խոշոր քերիչով, լցնել տապակի մեջ։ Ավելացնել աղ և միջին կրակի վրա խառնելով եփել 2 րոպե։
_Հետո ավելացնել կես օղակներով պրասը և սոխի խորանարդիկները:
_Տապակել սա 3 րոպե՝ խառնելով։ Այնուհետև լցնել խորանարդիկներով կտրատված բազմագույն բուլղարական պղպեղը և խառնել։
_5 րոպե եփելուց հետո կաթսայի մեջ ավելացնել խորանարդիկներով կտրատած կարտոֆիլը, 1 լիտր ջուրը և աղացած պղպեղը։
_Խառնել ամեն ինչ, բերել եռման և եփել 10 րոպե՝ կափարիչի տակ:
_Այնուհետև ավելացնել 0,5 լիտր ջուր և վերմիշել և խառնել։
_ Եփել թույլ կրակի վրա 12 րոպե։
_Վերջում կաթսայի մեջ լցնել մանր կտրատած մաղադանոսը և մի քանի ճյուղ անանուխ։
_Ամեն ինչ լավ խառնել, կրակն անջատել։
_Այնուհետև ձվերը հարել թթվասերով: Լցնել այդ խառնուրդը ապուրի մեջ:
Այժմ ապուրը պատրաստ է, կարելի է մատուցել սեղանին: Այն շատ հագեցնող ու համեղ է ստացվում: Արժե փորձել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ինչպես եփել դդումով ապուր