Կոլոլակով բորշչ. Դյուրամարս, հաճելի, հագեցնող ապուր
Բոլոր մայրերը սովորական ճաշեր են եփում, իսկ իմ մայրը միշտ ինչ-որ նոր բաներ էր մոգոնում: Մինչ իմ դասընկերները ձանձրացած փնթփնթում էին սովորական բորշչ ափսեն տեսնելիս, մենք կոլոլակով բորշչ էինք ուտում: Հիմա երեխաների համար ինքս եմ պատրաստում դրանից:
Ամուսինն ասում է, որ մի աման այդպիսի բորշչից հետո արդեն երկրորդի կարիք չկա: Նրա խոսքերի մեջ իհարկե ճշմարտություն կա:
Կոլոլակով բորշչ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սպիտակ կաղամբ 250 գ
- Կաղամբի թթու 150 գ
- Կարտոֆիլ 3 հատ
- Լոբի 100 գ
- Ճակնդեղ 2 հատ
- Գազար 1 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Տոմատի մածուկ 100 գ
- Կարագ 50 գ
- Սխտոր 4 պճեղ
- Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
- Մսի արգանակ 2.5 լ
- Աղ ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ 2-3 հատ
- Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
- Աղացած տավարի միս 300 գ
- Ձու 1 հատ
- Կաթ 2 ճաշի գդալ
Կոլոլակով բորշչ. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել կարտոֆիլը, սոխը, ճակնդեղը և գազարը: Լվանալ բանջարեղենը:
- Պատրաստել արգանակ ոսկորով, վերջում ավելացնել դափնու տերև, պղպեղի հատիկներ:
- Լոբին 3 ժամ թրջել ջրի մեջ: Դրանից հետո եփել մինչև փափկելը և քամել:
- Կտրել ճակնդեղը խորանարդներով: 2 ճաշի գդալ կարագ հալեցնել տապակի մեջ: Ճակնդեղը շոգեխաշել դրա մեջ մինչև փափկի, ապա տապակի մեջ ավելացնել 2 ճաշի գդալ արգանակ և թթու կաղամբ:
- Շաքար լցնել վրան: Խառնել և եփել 15 րոպե ցածր կրակի վրա:
- Այդ ընթացքում պատրաստել կոլոլակները բորշչի համար:
- Տապակի մեջ հալեցնել մի թեյի գդալ կարագ: Դրա մեջ տապակել խորանարդաձև կտրատած մեկ սոխ: Ոսկեգույն սոխը լցնել աղացած մսի մեջ:
- Ձուն և կաթն ավելացնել աղացած մսին աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի: Կարող եք ավելացնել համեմունքներ կամ կտրատած կանաչիներ:
- Խառնուրդը մանրակրկիտ խառնել: Ձևավորել փոքրիկ կոլոլակներ:
- Մանր կտրատել մյուս սոխը և գազարը, տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը արևածաղկի ձեթով: Դրանից հետո ավելացնել տոմատի մածուկը:
- Խառնել և շոգեխաշել 2 րոպե: Արգանակը եռացնել և լցնել խորանարդաձև կտրատած կարտոֆիլ: Մեջը լցնել շերտերով կտրատած կաղամբը և կոլոլակները հատ առ հատ: Եփել 10 րոպե:
- Բորշչը խառնել, դրան ավելացնել լոբին, կաղամբով ճակնդեղը և գազարով սոխեռածը:
- Կրկին խառնել ուտեստը, աղ ու համեմունքներ անել: Եփել ևս 5-10 րոպե:
- Այժմ սխտորն անցկացնել ճզմիչով: Ավելացնել բորշչին ամենավերջում:
- Խառնել բաղադրիչները, անջատել կրակը: Թողնել կափարիչով ծածկված մնա 10 րոպե, որպեսզի համը տեղը գա:
Կոլոլակով բորշչը սեղանին մատուցեք ինչպես դասականը՝ մի գդալ թթվասերով և կտրատած կանաչիներ ավելացնելով: Ի դեպ, ժամանակ խնայելու համար ես հաճախ օգտագործում եմ պահածոյացված լոբի՝ խաշած լոբու փոխարեն: Ապա այն պետք է ավելացնել սխտորի հետ միասին, պատրաստման վերջին փուլում:
Կոլոլակով բորշչը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շատ համեղ և նրբահամ հավի մսով կրեմ ապուր