Հավի մսով ապուր. Նրբահամ իտալական կերակուր

Հավի մսով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Հավի մսով ապուր. Նրբահամ իտալական կերակուր

Իտալիան հայտնի է իր խոհանոցով՝ մակարոնեղեն, պիցցա, ռավիոլի և ռիզոտո: Բայց սա այն ուտեստների ամբողջ ցանկը չէ, որոնք իտալացիները սիրում են պատրաստել, մենք չասացինք նրանց համեղ ապուրների մասին:

Նուրբ հավի ապուրն, անկասկած, արժե պատրաստել: Պարզվում է, որ նման ջրիկ ճաշը շատ ախորժելի և թեթև է, բայց նաև գոհացուցիչ: Չե՞ք հավատում, եփեք և համոզվեք ինքներդ:

Հավի մսով ապուր

Հավի մսով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հավի արգանակ 1.5 լ
  • Հավ 220 գ
  • Ձու 3 հատ
  • Համեմ 1 փունջ
  • Մաղադանոս 1 փունջ
  • Սոխ 1 հատ
  • Գազար 1 հատ
  • Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
  • Ձիթապտղի յուղ 5 ճաշի գդալ
  • Սպիտակ սունկ 3 հատ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Սև պղպեղ (աղացած) 1 պտղունց
  • Դափնու տերև 1 հատ

Հավի մսով ապուր

Հավի ապուր

Հավի մսով ապուր. Պատրաստման եղանակը

  1. Լավ լվանալ բանջարեղենը: Կտրել գազարը, ինչպես ձեր սիրտն է ուզում՝ խաչեր, խորանարդներ կամ բարակ շերտեր:
  2. Մանր կտրատել սոխը և սնկերը:
  3. Տաքացնել բուսայուղով թավան: Տապակել սոխը մինչև փափկի:
  4. Համեմել պղպեղով և աղով: Ավելացնել գազար, սունկ և ալյուր: Լավ խառնել ամեն ինչ:
  5. Հավի արգանակը դնել վառարանի վրա, եռացնել և ավելացնել տապակի միջի խառնուրդը:
  6. Առանձին ամանի մեջ հարեք ձվերը և ավելացնել կանաչիները:
  7. Թավայի մեջ տաքացնել յուղը, լցնել ձվի խառնուրդը: Տապակել այն երկու կողմերից:
  8. Կտրատել արդյունքում ստացված բլիթը շերտերով:
  9. Եռացող արգանակին ավելացնել ոսկորները և մաշկը հանած հավի միս, դափնու տերևներ, ձվի բլիթի շերտեր:
  10. Ապուրը եփել ևս 15 րոպե:

Հավի ապուր

Հավի ապուր

Բուրավետ ապուրը պատրաստ է: Ինչպես ասում են իտալացիները. Բոն ապետիտո!

Իտալական ապուրը լավագույնս մատուցվում է չիաբատայի կամ ֆոկաչայի հետ միասին, չնայած կարելի է նաև մեր սովորական հացով:

Հավի մսով ապուրը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ավելուկով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք