Հավի մսով ապուր. Նրբահամ իտալական կերակուր
Իտալիան հայտնի է իր խոհանոցով՝ մակարոնեղեն, պիցցա, ռավիոլի և ռիզոտո: Բայց սա այն ուտեստների ամբողջ ցանկը չէ, որոնք իտալացիները սիրում են պատրաստել, մենք չասացինք նրանց համեղ ապուրների մասին:
Նուրբ հավի ապուրն, անկասկած, արժե պատրաստել: Պարզվում է, որ նման ջրիկ ճաշը շատ ախորժելի և թեթև է, բայց նաև գոհացուցիչ: Չե՞ք հավատում, եփեք և համոզվեք ինքներդ:
Հավի մսով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հավի արգանակ 1.5 լ
- Հավ 220 գ
- Ձու 3 հատ
- Համեմ 1 փունջ
- Մաղադանոս 1 փունջ
- Սոխ 1 հատ
- Գազար 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
- Ձիթապտղի յուղ 5 ճաշի գդալ
- Սպիտակ սունկ 3 հատ
- Աղ 1 պտղունց
- Սև պղպեղ (աղացած) 1 պտղունց
- Դափնու տերև 1 հատ
Հավի մսով ապուր. Պատրաստման եղանակը
- Լավ լվանալ բանջարեղենը: Կտրել գազարը, ինչպես ձեր սիրտն է ուզում՝ խաչեր, խորանարդներ կամ բարակ շերտեր:
- Մանր կտրատել սոխը և սնկերը:
- Տաքացնել բուսայուղով թավան: Տապակել սոխը մինչև փափկի:
- Համեմել պղպեղով և աղով: Ավելացնել գազար, սունկ և ալյուր: Լավ խառնել ամեն ինչ:
- Հավի արգանակը դնել վառարանի վրա, եռացնել և ավելացնել տապակի միջի խառնուրդը:
- Առանձին ամանի մեջ հարեք ձվերը և ավելացնել կանաչիները:
- Թավայի մեջ տաքացնել յուղը, լցնել ձվի խառնուրդը: Տապակել այն երկու կողմերից:
- Կտրատել արդյունքում ստացված բլիթը շերտերով:
- Եռացող արգանակին ավելացնել ոսկորները և մաշկը հանած հավի միս, դափնու տերևներ, ձվի բլիթի շերտեր:
- Ապուրը եփել ևս 15 րոպե:
Բուրավետ ապուրը պատրաստ է: Ինչպես ասում են իտալացիները. Բոն ապետիտո!
Իտալական ապուրը լավագույնս մատուցվում է չիաբատայի կամ ֆոկաչայի հետ միասին, չնայած կարելի է նաև մեր սովորական հացով:
Հավի մսով ապուրը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավելուկով ապուր