Հավի մսով ապուր տնական արիշտայով. Եթե ​​ցանկանում եք հագենալ սննդարար առաջին ճաշատեսակով անմիջապես սկսեք պատրաստել

Հավի մսով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Բուրավետ Հավի մսով ապուր տնական արիշտայով և մի կտոր թարմ հացով։ Կարո՞ղ է ընթրիքի ավելի կատարյալ տարբերակ լինել:

Դրա համար պետք չէ մակարոնեղեն գնել: Խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել ձեր սեփական ձեռքերով: Դա շատ ավելի հեշտ է, քան թվում է:

Անհրաժեշտ է ընդամենը երկու հիմնական բաղադրիչ՝ ձու և ալյուր: Դրանցով ուղղակի զարմանալի խմոր կհունցեք։ Պետք է միայն հետևել մեր հրահանգներին, և խնդիրներ չեն լինի: Մենք դա երաշխավորում ենք!

Կատարյալ լապշա պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր կլինի ցորենի ալյուր, որի քանակը պետք է ինքներդ կարգավորեք։ Այն պետք է  այնքան լցնել ձվերի վրա, որպեսզի ստացվի միատարր առաձգական խմոր:

Հավի մսով ապուր
Հավի մսով ապուր տնական արիշտայով. Բաղադրիչներ

_Ջուր 2 լ

_Հավի բուդ 550 գ

_Սամիթ՝ ըստ ճաշակի

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Բուրավետ պղպեղ 3 հատ

_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի

_Գազար 1 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Ձու 2 հատ

_Ցորենի ալյուր ըստ ճաշակի

_Դափնու տերև 1 հատ

_Մաղադանոս 0,25 փունջ

Հավի մսով ապուր Հավի մսով ապուր
Հավի մսով ապուր տնական արիշտայով. Պատրաստման եղանակը

_Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ։ Մենք ուղարկում ենք հավի միսը դրա մեջ եփվելու:

_Հավի մսով կաթսայի մեջ գցել մաքրած գազարը, սամիթի ցողունները, պղպեղի հատիկներն ու դափնու տերևը։

_Չմաքրած սոխը լվանալ, գցել ջրի մեջ։ Եփել մեկ ժամ՝ պարբերաբար հեռացնելով փրփուրը։

_Արիշտայի պատրաստումը. Խորը տարայի մեջ հարել ձվերը 0,25 թեյի գդալ աղի հետ:

_Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը, հունցել առաձգական միատարր խմոր։

_Ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանը 30 րոպեով։

_Խմորը գրտնակել բարակ շերտով, սուր դանակով կտրատել երկար շերտերով։

_Ապուրից հանել բանջարեղենը, կանաչիները, հավը։ Միսը բաժանել մանրաթելերի։

_Ապուրին ավելացնել արիշտան, աղ և սև պղպեղ։ Եփել 5 րոպե։

_Մաղադանոսը լվանալ, մանր կտրատել։

_Ապուրին ավելացնել կանաչին և միսը, մանրակրկիտ խառնել։

_Այժմ կաթսան հանել վառարանից։

Հավի մսով ապուր
Լցնել ապուրը ափսեների մեջ, ցանկության դեպքում ավելացնել թթվասեր և մատուցել:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք