Հավի մսով և հնդկաձավարով ապուր հաճախ ենք պատրաստում առօրյա սննդակարգի ճաշացանկում: Շատ ճիշտ կլինի, եթե մենք այս տեսակ թեթև ու առողջ ապուրներ պատրաստենք, որ մեր օրգանիզմը հնարավորինս դյուրամարս, բայց սննդարար ուտելիքով սնենք:
Ավելի դիետիկ տարբերակի համար ապուրը կարելի է պատրաստել հավի մսով: Իսկ հարուստ ու հագեցած համով ապուր ստանալու համար ավելի լավ է օգտագործել ոսկրոտ միս: Մեկ անգամ հնդկաձավարով ապուրը փորձելուց հետո դուք կցանկանաք կրկին ու կրկին պատրաստել այն:
Հավի մսով և հնդկաձավարով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Հավի միս 200 գր
_Ջուր 1,5 լ
_Կարտոֆիլ 2 հատ
_Հնդկաձավար 50 գր
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Բուսական յուղ 20 գր
_Աղ ըստ համտեսի
_Չոր համեմունքներ ըստ համտեսի
Հավի մսով և հնդկաձավարով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Ապուրը պատրաստելու համար նախապատրաստել բոլոր անհրաժեշտ բաղադրիչները: Կարելի է օգտագործել հավի ցանկացած մաս: Կճպել բանջարեղենը` սոխը, կարտոֆիլը և գազարը և լվանալ հոսող ջրի տակ:
_Լցնել հավի վրա սառը ջուր, բերել եռման և եփել 30 րոպե: Եփելիս քափ է առաջանում, որը պետք է հեռացվի: Այնուհետև միսը հանել կաթսայի միջից, միսն առանձնացնել ոսկորներից (անհրաժեշտության դեպքում կարելի է կտրատել) քամել արգանալը, մանրացված միսը լցնել մեջը և նորից հասցնել եռման:
_Կտրատել կարտոֆիլը մանր կտորներով: Մի քանի անգամ լավ լվանալ հնդկաձավարը: Այնուհետև քամել ամբողջ ջուրը: Ապուրի մեջ կարտոֆիլի առկայությունն այն կդարձնի ավելի սննդարար:
_Հավի մսով կաթսայի մեջ ավելացնել մանրացված կարտոֆիլը և հնդկաձավարը: Հասցնել եռման և թող եփվի 10 րոպե:
_Այս ընթացքում գազարը քերել միջին կամ նուրբ քերիչով: Մանր կտրատել սոխը:
_Ապուրի սոխեռածի համար տաքացնել մի փոքր տապակի մեջ բուսական յուղը: Այնուհետև լցնել մանրացված բանջարեղենը` սոխ և գազար: Տապակել բոլորը միասին 3-4 րոպե միջին ջերմության վրա: Մի մոռացեք պարբերաբար խառնել այնպես, որ բանջարեղենը չայրվում: Հակառակ դեպքում դա կփչացնի ամբողջ ապուրի համը:
_Տապակի պարունակությունը լցնել ապուրի կաթսայի մեջ: Ավելացնել համեմունքներ և աղ: Ցանկության դեպքում ապուրին կարող եք ավելացնել մանրացված թարմ կանաչիներ: Եռացնել ևս 2-3 րոպե և անջատել կրակը:
Հավի մսով և հնդկաձավարով ապուրը պատրաստ է, լցնել առանձին ամանների մեջ և մատուցել:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր