Ձեր ուշադրությանն եմ ներկայացնում հեշտ պատրաստվող, բայց շատ համեղ Հավով ռագու։ Մայրս այն շատ հաճախ է պատրաստում։ Կարելի է ցանկացած միս վերցնել՝ խոզի, տավարի, թռչնամիս, նապաստակ, նուտրիա և այլն:
Այս ռագուն հագեցնող ու համեղ է։ Դուք կարող եք պատրաստել ընտանեկան ճաշին կամ ընթրիքի համար:
Հավով ռագու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ 1,2 կգ
_Հավ 600 գր
_Ջուր 1լ
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Կարմիր քաղցր պղպեղ 1 հատ
_Կանաչի 1 փունջ
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_Աղացած կարմիր պապրիկա 1 թեյի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Հավով ռագու. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ հավը, լցնել սառը ջրի մեջ, դնել կրակին, հասցնել եռման աստիճանի, հեռացնել փրփուրը։
_Մի քիչ աղ անել և եփել, մինչև պատրաստ լինի։
_Միսը հանել արգանակից և առանձնացնել ոսկորներից։
_Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ, կտրատել մեծ խորանարդներով, լցնել արգանակի մեջ և եփել:
_Մաքրել և լվանալ սոխն ու գազարը։ Սոխը կտրատել մեծ խորանարդներով, գազարը՝ կիսաօղակներով։
_Տապակել սոխը և գազարը բուսայուղի մեջ, մինչև փափկի:
_Կարտոֆիլին ավելացնել տապակած սոխն ու գազարը, համեմել աղով, պղպեղով, ավելացնել պապրիկան, խառնել։
_Լվանալ քաղցր պղպեղը, հեռացնել սերմերը և միջնապատերը, կտրել փոքր կտորներով:
_Կանաչիները լվանալ, չորացնել թղթե սրբիչներով, մանր կտրատել։
_Տապակին ավելացնել մանր կտրատած քաղցր պղպեղը, կանաչիները և մսի կտորները։
_Թողնել եփվի 5-7 րոպե, անջատել և թողնել, որ ռագուն մնա 15-20 րոպե։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հավի մսով ապուր