Ֆիննական ձկան ապուր իշխանով պատրաստելու տարբերակները բազմաթիվ են: Այս տարբերակը մեր ընտանիքում գերադասելին է։
Մի անհանգստացեք այն բանի համար, որ բաղադրատոմսում ներառված է սպիտակ գինի, այն ընդամենը հարստացնում է համը, իսկ ալկոհոլը ջերմության ազդեցության տակ ամբողջությամբ գոլորշիանում է։
Ձկան ապուր իշխանով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Իշխան, պոչ 500 գր
_Իշխան, գլուխ 1 հատ
_Կարտոֆիլ 200 գր
_Ջուր 1,4 լ
_Սոխ 4 հատ
_Նարնջագույն լոլիկ 2 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Սերուցք 20% 80 մլ
_Չոր սպիտակ գինի 50 մլ
_Աղացած սև պղպեղ 1 պտղունց
Ձկան ապուր իշխանով. Պատրաստման եղանակը
_Կաթսայի մեջ ջուր տաքացնել, այնտեղ դնել իշխանի գլուխը, դրանից նախապես հեռացնելով խռիկները։
_Եփել 10-15 րոպե՝ խուսափելով շատ եռալուց։ Անհրաժեշտության դեպքում հեռացնել փրփուրը:
_Մաքրել սոխը և կտրատել կիսաօղակներով:
_Գլուխը հանել արգանակից, ավելացնել աղը, սոխը, եփել 5 րոպե։
_Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել խորանարդներով։ Լոլիկը կտրատել կտորներով։
_Միաժամանակ արգանակի մեջ ավելացնել կարտոֆիլն ու ձկան մաքրած, լավ լվացված պոչը։
_Եռալուց հետո եփել 10-15 րոպե։ Հանել եփված պոչը և արագ հեռացնել միսը:
_Ուտեստին ավելացնել լոլիկը, պոչի միսը և սպիտակ գինին։
_Մաղադանոսը մանր կտրատել, ավելացնել եփել 3 րոպե։
Մատուցել թանձր սերուցքով և սև պղպեղով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ձուկը ջեռոցում