Մաստավա` ջրիկ փլավ. Այս յուրօրինակ ապուրի պատրաստման եղանակը կարող է զարմացնել ձեզ

Մաստավա ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Մաստավա` ջրիկ փլավ. Այս յուրօրինակ ապուրի պատրաստման եղանակը կարող է զարմացնել ձեզ

Այս համեղ ուզբեկական ուտեստը պատրաստվում է բրնձից և մի քանի այլ պարզ ու ծանոթ բաղադրիչներից: Սոխեռածի շնորհիվ մաստավան ավելի համեղ է դառնում: Դրա պատրաստումն իսկապես հիշեցնում է ուզբեկական փլավ կամ իսպանական պաելա, և այս ուտեստն իր մեջ կարծես ներառում է միաժամանակ և առաջին և երկրորդ ուտեստները:

Հաճելի է նաև, որ կա ջրիկ փլավի մի քանի տեսակներ `դասական և դիետիկ: Միսը (գառ կամ տավարի միս) կարող է չավելացվել, բայց մսի արգանակը ցանկալի է ըստ ավանդական տարբերակի: Երբեմն գառան մսի կտորների փոխարեն, կերակուրը պատրաստվում են աղացած մսով կոլոլակներով: Մաստավան արագ ու երկարաժամկետ է հագեցնում, այն կարելի է մատուցել խնջույքների հաջորդ օրը, որովհետև լավ չեզոքացնում է ալկոհոլի ազդեցությունը:

Մաստավա

Մաստավա` ջրիկ փլավ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Գառան միս 500 գ
  • Բրինձ 200 գ
  • Սոխ 300 գ
  • Կարտոֆիլ 300 գ
  • Լոլիկ 100 գ
  • Բուլղարական պղպեղ 200 գ
  • Տոմատի մածուկ 30 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
  • Համեմ՝ ըստ ճաշակ
  • Չաման՝ ըստ ճաշակի
  • Ռեհան՝ ըստ ճաշակի
  • Համեմ՝ ըստ ճաշակի
  • Հավի արգանակ 150 մլ

Մաստավա

Մաստավա

Մաստավա` ջրիկ փլավ. Պատրաստման եղանակը

  1. Միսը կտրատել խոշոր կտորներով (կարող եք տավարի միս վերցնել), կանաչները մանր կտրատել, մաքրել կարտոֆիլն ու սոխը, լվանալ բանջարեղենը:
  2. Լոլիկը, կարտոֆիլը, գազարը և պղպեղը կտրատել խորանարդներով, իսկ սոխը՝ կես օղակներով:
  3. Թրջել բրինձը տաք ջրի մեջ 20 րոպե:
  4. Նախ, արևածաղկի ձեթը տաքացրեք թավայի մեջ` ուժեղ կրակի վրա:
  5. Տապակել դրա մեջ սոխը մինչ ոսկե դարչնագույնը, միսը լցնել մեջը և կրակի վրա տապակել այնքան ժամանակ, մինչև համեղ կեղևը ստացվի:
  6. Որքան լավ է տապակած միսը, այնքան ավելի հարուստ է ստացվում ապուրի համը: Այն կարելի է հենց հիմա համեմել աղով և պղպեղով:
  7. Մսին ավելացնել պղպեղ և գազար, տապակել 3 րոպե: Դրանից հետո լցնել կարտոֆիլը և բոլոր համեմունքներ: Մի քիչ էլ կրակի վրա թողեք:
  8. Արգանակի մեջ նոսրացնել տոմատի մածուկը (կարող եք ջուր վերցնել արգանակի փոխարեն) և մսին ու բանջարեղենին ավելացնել հեղուկը: Թողեք այն եփվի:
  9. Ավելացնել լոլիկն ու կարտոֆիլը և եփել 10 րոպե: Դրանից հետո կաթսայի մեջ ավելացնել ջուր այնպես, որ այն ծածկի բոլոր բաղադրիչները և հասցնել եռման ցածր կրակի վրա:
  10. Երբ այն եռա, ապուրը թող 15 րոպե եփվի, ապա ավելացնել բրինձը և սպասել ևս 15 րոպե: Այսպիսով, մաստավան պատրաստ է:

Մաստավա

Շատերն ուզբեկական խոհանոցը գիտեն հայտնի փլավի շնորհիվ, որը դարձել է ազգային հարստություն: Դա իհարկե չի խանգարում մաստավային մնալ նույնքան հարգված ուտեստ, որի անալոգները հանդիպում են Կենտրոնական Ասիայում:

Փորձեք գոնե մեկ անգամ, և դրանից հետո ցանկացած սովորական ապուր կթվա, թե պարզապես արգանակ է:

Տեսանյութ

Հայկական համեղ ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք