Ոլոռով ապուր` ապխտած կողիկներով. Թանձր, համեղ ընթրիք ամբողջ ընտանիքի համար Իմ ընտանիքում բոլորը սիրում են սիսեռով ապուր, մանավանդ երբ այն պատրաստում եմ ապխտած կողիկներով: Երբ խանութում հանդիպում են ախորժելի ապխտած կողիկներ, անմիջապես գնում և պատրաստում եմ իմ սիրած ապուրը: Կարծում եմ, որ սա ուղղակի ապխտած մսի և ոլոռի հիանալի համադրություն է: Այս ապուրի մեջ ամեն ինչ այնքան ներդաշնակ է: Կարևոր մի բան էլ կա, այս ապուրը համեղ է, ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:
Содержание
Ոլոռով ապուր. Բաղադրիչներ 4 լիտրանոց կաթսայի համար.
- ապխտած կողիկներ — 1 կգ (կամ մի փոքր ավելի քիչ)
- 1 բաժակ ոլոռ
- 1 սոխ
- 1 գազար հատ
- 1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
- 4 կարտոֆիլ
- աղ / պղպեղ` ըստ ճաշակի
Ոլոռով ապուր. Պատրաստման եղանակը
- Ջուրը հասցրեք եռման, թեթևակի աղ անել: Կողիկները գցեք եռացող ջրի մեջ:
- Թողեք եփվի 15-20 րոպե: Մինչ կողոսկրները խաշվում են, տաք ջուր լցնել ոլոռի վրա և թողնել մնա 15 րոպե:
- Կարտոֆիլը և գազարը մաքրեք, քերեք խոշոր քերիչով, մանր կտրատեք սոխը:
- Հանեք կողոսկրները կաթսայից:
- Քամեք ջուրը ոլոռից, ողողեք սառը ջրով և լցրեք արգանակի մեջ:
- Տապակել սոխը և գազարը թավայի մեջ մինչև կիսով չափ եփվի, ավելացնել տոմատի մածուկ: 2-3 րոպե խառնելով տապակեք և տապակի պարունակությունը լցրեք արգանակի մեջ:
- Երբ ոլոռը գրեթե պատրաստ լինի, լավ փափկի` ավելացնել քերած կարտոֆիլն ու կողոսկրները:
- Երբ կարտոֆիլը նույնպես պատրաստվի, արդեն կարելի է անջատել կրակը: Մի փոքր թողեք մնա, թանձրանա և ծառայեք սեղանին:
Ոլոռով ապուրը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ավելուկով Ապուր Հայկական Խոհանոցից․ Պատրաստման իմ տարբերակը