Ոլոռով ապուր` ապխտած կողիկներով. Թանձր, համեղ ընթրիք ամբողջ ընտանիքի համար 

ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Ոլոռով ապուր` ապխտած կողիկներով. Թանձր, համեղ ընթրիք ամբողջ ընտանիքի համար Իմ ընտանիքում բոլորը սիրում են սիսեռով ապուր, մանավանդ երբ այն պատրաստում եմ ապխտած կողիկներով: Երբ խանութում հանդիպում են ախորժելի ապխտած կողիկներ, անմիջապես գնում և պատրաստում եմ իմ սիրած ապուրը: Կարծում եմ, որ սա ուղղակի ապխտած մսի և ոլոռի հիանալի համադրություն է: Այս ապուրի մեջ ամեն ինչ այնքան ներդաշնակ է: Կարևոր մի բան էլ կա, այս ապուրը համեղ է, ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:

Ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուր. Բաղադրիչներ 4 լիտրանոց կաթսայի համար.

  • ապխտած կողիկներ — 1 կգ (կամ մի փոքր ավելի քիչ)
  • 1 բաժակ ոլոռ
  • 1 սոխ
  • 1 գազար հատ
  • 1 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ
  • 4 կարտոֆիլ
  • աղ / պղպեղ` ըստ ճաշակի

Ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուր. Պատրաստման եղանակը

  1. Ջուրը հասցրեք եռման, թեթևակի աղ անել: Կողիկները գցեք եռացող ջրի մեջ:
  2. Թողեք եփվի 15-20 րոպե: Մինչ կողոսկրները խաշվում են, տաք ջուր լցնել ոլոռի վրա և թողնել մնա 15 րոպե:
  3. Կարտոֆիլը և գազարը մաքրեք, քերեք խոշոր քերիչով, մանր կտրատեք սոխը:
  4. Հանեք կողոսկրները կաթսայից:
  5. Քամեք ջուրը ոլոռից, ողողեք սառը ջրով և լցրեք արգանակի մեջ:
  6. Տապակել սոխը և գազարը թավայի մեջ մինչև կիսով չափ եփվի, ավելացնել տոմատի մածուկ: 2-3 րոպե խառնելով տապակեք և տապակի պարունակությունը լցրեք արգանակի մեջ:
  7. Երբ ոլոռը գրեթե պատրաստ լինի, լավ փափկի` ավելացնել քերած կարտոֆիլն ու կողոսկրները:
  8. Երբ կարտոֆիլը նույնպես պատրաստվի, արդեն կարելի է անջատել կրակը: Մի փոքր թողեք մնա, թանձրանա և ծառայեք սեղանին:

Ոլոռով ապուրը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ավելուկով Ապուր Հայկական Խոհանոցից․ Պատրաստման իմ տարբերակը

Խնդրում ենք Գնահատեք