Ոլոռով ապուր խոզի ապխտած կողոսկրերով. Կալորիական, սննդարար և հագեցնող ուտեստ, որը եռանդ ու էներգիայի պաշար կտա: Իհարկե, ամռանը բոլորը ձգտում են թեթև սնվել, բայց այս ապուրը հարմար է թե ամռանը, թե ցուրտ եղանակին:
Աշնանը և ձմռանը մեր ապուրը ձեզ կտա այն ամենը, ինչի մասին երազում եք այդ ժամանակ. Այն կլրացվի, հագեցած և առանձնահատուկ հաճույք կպատճառի իր յուրահատուկ բույրով: Իհարկե, այս ապուրը եփում է ավելի երկար, քան ամառային տարբերակը, բայց, հավատացեք ինձ, արդյունքը արժե անցկացրած ժամանակը: Իսկ, թե ինչ տեսակի ոլոռ վերցնել `դեղին կամ կանաչ, կապ չունի. Համեղ և սննդային հատկություններով նրանք միմյանցից քիչ են տարբերվում:
Ոլոռով ապուր խոզի ապխտած կողոսկրերով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- չոր ոլոռ — 300 գ
- ապխտած խոզի կողիկներ — 500 գ
- սոխ — 1 հատ
- գազար — 1 հատ
- կարտոֆիլ — 5-6 հատ
- բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ
- մաղադանոս — 4 ճյուղ
- սամիթ — 4 ճյուղ
- սխտոր — 3 պճեղ
- խոզապուխտ — 100 գ
- մանանեխ — 3-4 ճաշի գդալ
- աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսի
Ոլոռով ապուր խոզի ապխտած կողոսկրերով. Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստել ոլոռը ապուրի համար: Լցնել քամոցի վրա և լվանալ հոսող ջրով: Տեղափոխեք առնվազն 2 լիտրանոց ամանի մեջ և լցնել սառը ջրով: Թողեք 3-4 ժամ:
- Ապխտած խոզի կողոսկրները ապուրի համար մանր կտորների բաժանել (2-3 կողիկներ): Լցնել առնվազն 3 լիտրանոց կաթսայի մեջ, ավելացնել սառը ջուր (2-2,5 լիտր) և բերել եռման: Հեռացնել փրփուրը, ապա իջեցնել կրակը նվազագույնի: Եփել 1-1,5 ժամվա ընթացքում, կողոսկրների վրա միսը պետք է լինի փափուկ և հեշտությամբ առանձնացվի ոսկորից:
- Քամել ապուրի արգանակը խիտ մաղի միջոցով: Հեռացնել միսը կողոսկրներից և կտրատել: Մի կողմ թողեք մինչև մատուցելը, վրան լցնելով մի քիչ արգանակ: Լվանալ կաթսան և լցնել մնացած արգանակը դրա մեջ: Ուժեղ կրակի վրա բերեք եռման: Լցնել ոլոռը քամոցի մեջ և լվանալ հոսող ջրով: Լցնել արգանակով կաթսայի մեջ, կրկին բերեք եռման: Եփել միջին -ցածր կրակի վրա 30 րոպե:
- Ապուրի համար պատրաստել սոխը, գազարն ու կարտոֆիլը: Մանր կտրատեք սոխը: Լվանալ գազարն ու կարտոֆիլը: Կտրել գազարը ձողիկներով կամ փոքր խորանարդներով, կարտոֆիլը փոքր կտորներով:
- Կարտոֆիլը ավելացնել արգանակին և եփել 20 րոպե: Մինչ կարտոֆիլը եփվում է, դանդաղորեն խառնելով, սոխը և գազարը տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել ոլոռով գրեթե պատրաստ ապուրին, 5 րոպե եփել:
- Լվանալ մաղադանոսը և սամիթը, լավ չորացնել թղթե սրբիչով և մանր կտրատել: Կլպել և մանրացնել սխտորը: Կտրել խոզապուխտը բարակ շերտերով կամ խորանարդներով:
- Ապուրին ավելացնել սխտոր, բեկոն և կանաչի: Եփել 5 րոպե: Այնուհետև ավելացնել ապխտած կողիկների միսը և մանանեխ: Աղը և պղպեղ անել ըստ համտեսի, մանրակրկիտ խառնել: Ոլոռով ապուրն արագ բերել եռման և անջատել կրակը:
Ոլոռով ապուրը խոզի ապխտած կողոսկրերով պատրաստ է: Ապուրը թողնել տաք կաթսայում 30 րոպե, հետո լցնել մատուցման ափսեների մեջ: Կարող եք մատուցել չորահացով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ ապուր