Ոլոռով ապուր խոզի ապխտած կողոսկրերով

ոլոռով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Ոլոռով ապուր խոզի ապխտած կողոսկրերով. Կալորիական, սննդարար և հագեցնող ուտեստ, որը եռանդ ու էներգիայի պաշար կտա: Իհարկե, ամռանը բոլորը ձգտում են թեթև սնվել, բայց այս ապուրը հարմար է թե ամռանը, թե ցուրտ եղանակին:

Աշնանը և ձմռանը մեր ապուրը ձեզ կտա այն ամենը, ինչի մասին երազում եք այդ ժամանակ. Այն կլրացվի, հագեցած և առանձնահատուկ հաճույք կպատճառի իր յուրահատուկ բույրով: Իհարկե, այս ապուրը եփում է ավելի երկար, քան ամառային տարբերակը, բայց, հավատացեք ինձ, արդյունքը արժե անցկացրած ժամանակը: Իսկ, թե ինչ տեսակի ոլոռ վերցնել `դեղին կամ կանաչ, կապ չունի. Համեղ և սննդային հատկություններով նրանք միմյանցից քիչ են տարբերվում:

ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուր խոզի ապխտած կողոսկրերով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • չոր ոլոռ — 300 գ
  • ապխտած խոզի կողիկներ — 500 գ
  • սոխ — 1 հատ
  • գազար — 1 հատ
  • կարտոֆիլ — 5-6 հատ
  • բուսական յուղ — 1 ճաշի գդալ
  • մաղադանոս — 4 ճյուղ
  • սամիթ — 4 ճյուղ
  • սխտոր — 3 պճեղ
  • խոզապուխտ — 100 գ
  • մանանեխ — 3-4 ճաշի գդալ
  • աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսի

ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուր խոզի ապխտած կողոսկրերով. Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստել ոլոռը ապուրի համար: Լցնել քամոցի վրա և լվանալ հոսող ջրով: Տեղափոխեք առնվազն 2 լիտրանոց ամանի մեջ և լցնել սառը ջրով: Թողեք 3-4 ժամ:
  2. Ապխտած խոզի կողոսկրները ապուրի համար մանր կտորների բաժանել (2-3 կողիկներ): Լցնել առնվազն 3 լիտրանոց կաթսայի մեջ, ավելացնել սառը ջուր (2-2,5 լիտր) և բերել եռման: Հեռացնել փրփուրը, ապա իջեցնել կրակը նվազագույնի: Եփել 1-1,5 ժամվա ընթացքում, կողոսկրների վրա միսը պետք է լինի փափուկ և հեշտությամբ առանձնացվի ոսկորից:
  3. Քամել ապուրի արգանակը խիտ մաղի միջոցով: Հեռացնել միսը կողոսկրներից և կտրատել: Մի կողմ թողեք մինչև մատուցելը, վրան լցնելով մի քիչ արգանակ: Լվանալ կաթսան և լցնել մնացած արգանակը դրա մեջ: Ուժեղ կրակի վրա բերեք եռման: Լցնել ոլոռը քամոցի մեջ և լվանալ հոսող ջրով: Լցնել արգանակով կաթսայի մեջ, կրկին բերեք եռման: Եփել միջին -ցածր կրակի վրա 30 րոպե:
  4. Ապուրի համար պատրաստել սոխը, գազարն ու կարտոֆիլը: Մանր կտրատեք սոխը: Լվանալ գազարն ու կարտոֆիլը: Կտրել գազարը ձողիկներով կամ փոքր խորանարդներով, կարտոֆիլը փոքր կտորներով:
  5. Կարտոֆիլը ավելացնել արգանակին և եփել 20 րոպե: Մինչ կարտոֆիլը եփվում է, դանդաղորեն խառնելով, սոխը և գազարը տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել ոլոռով գրեթե պատրաստ ապուրին, 5 րոպե եփել:
  6. Լվանալ մաղադանոսը և սամիթը, լավ չորացնել թղթե սրբիչով և մանր կտրատել: Կլպել և մանրացնել սխտորը: Կտրել խոզապուխտը բարակ շերտերով կամ խորանարդներով:
  7. Ապուրին ավելացնել սխտոր, բեկոն և կանաչի: Եփել 5 րոպե: Այնուհետև ավելացնել ապխտած կողիկների միսը և մանանեխ: Աղը և պղպեղ անել ըստ համտեսի, մանրակրկիտ խառնել: Ոլոռով ապուրն արագ բերել եռման և անջատել կրակը:

ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուրը խոզի ապխտած կողոսկրերով պատրաստ է: Ապուրը թողնել տաք կաթսայում 30 րոպե, հետո լցնել մատուցման ափսեների մեջ: Կարող եք մատուցել չորահացով:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ ապուր

Խնդրում ենք Գնահատեք