Առաջարկում ենք ձեզ հետաքրքիր բաղադրատոմսով պատրաստել Ոլոռով ապուր հավի արգանակով, շատ նուրբ և համեղ է ստացվում:
Ոլոռով ապուր հավի արգանակով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ոլոռ 100 գր
_Հավի կրծքամիս 200 գր
_Սառեցված կանաչ ոլոռ 100 գր
_Միջին կարտոֆիլ 2 հատ
_Գազար 2 հատ
_Սոխ 1հատ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_Քրքում 0,5 թեյի գդալ
_Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
Մատուցելու համար
_Կանաչ սոխ՝ ըստ ճաշակի
_Չորահաց հյուրասիրելու համար
Ոլոռով ապուր հավի արգանակով. Պատրաստման եղանակը
_Ոլոռը լցնել քամոցի մեջ, լվանալ և թրջել կաթսայի մեջ 1 ժամ, սառը ջրով, որպեսզի փափկի:
_Հավի կրծքամիսը լցնել ոլոռի վրա և եփել միջին ջերմության վրա 1 ժամ, ընթացքում հեռացնելով փրփուրը։
_Մաքրել գազարը, քերել միջին քերիչով, սոխն ու սխտորը մաքրել, մանր կտրատել։
_Տապակը տաքացնել բուսայուղով, տապակել սոխն ու սխտորը, մինչև ոսկե դարչնագույնը՝ 1-2 րոպե։
_Ավելացնել գազարի մեծ մասը, համեմել քրքումով, աղով և պղպեղով, տապակել ևս 5 րոպե։
_Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել խորանարդներով, լցնել տապակի մեջ, 10 րոպե հետո ավելացնել սոխեռածը և եփել ևս 5 րոպե, վերցնել կրակից և փակել կափարիչով, թողնել 15 րոպե։
_Մնացած գազարը տապակի մեջ 5 րոպե տապակել, ավելացնել կանաչ ոլոռը, աղը և տապակել 3 րոպե։
_Հավի միսը հանել ապուրից, կտրատել կտորներով, կանաչ սոխը մանր կտրատել։
_Ապուրը լցնել ամանների մեջ, վրան դնել հավի կտորները, զարդարել կանաչ սոխով, գազարով և ոլոռով և մատուցել չորահացերով։
Բարի ախորժակ: