Ոլոռով ապուր հավի մսով. Հիանալիորեն հագեցնող ու ախորժելի ճաշ

Ոլոռով ապուր ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Խորհուրդ ենք տալիս եփել Ոլոռով ապուր հավի մսով:

Դասական սիսեռով ապուրը սովորաբար եփում են ապխտած մսով։ Այդպես այն ձեռք է բերում շատ հարուստ բուրմունք և համ։ Եթե ​​ցանկանում եք պատրաստել այս ապուրի ավելի թեթև տարբերակը, խորհուրդ ենք տալիս եփել այն հավի մսով: Ստացվում է ոչ պակաս համեղ և հագեցնող։

Օրվա ընթացքում ապուր պատրաստելու գործընթացը արագացնելու համար պետք է երեկոյան ոլոռը նախապատրաստել։ Ոլոռը սառը ջրով թրջելը և գիշերը թողնելը կատարյալ լուծում է։

Ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուր հավի մսով. Բաղադրիչներ

_ Ջուր 2,5լ

_ Հավի միս 400 գ

_ Չոր ոլոռ 250 գ

_ Գազար 150 գ

_ Սոխ 150 գ

_ Կարտոֆիլ 350 գ

_ Քրքում 1 թեյի գդալ

_ Դափնու տերև 2 հատ

_ Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ

_ Աղ 2 թեյի գդալ

Ոլոռով ապուր Ոլոռով ապուր

Ոլոռով ապուր հավի մսով. Պատրաստման եղանակը

_ Սառը ջրի մեջ լցնել ջարդած ոլոռը, թողնել 8 ժամ, այնուհետև քամել ջուրը և լավ լվանալ այն։

_ Ոլոռը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել 2,5 լիտր ջուր։

_ Հավի միսը լցնել ոլոռի վրա։ Հասցնել եռման աստիճանի։

_ Հեռացրեք փրփուրը և եփել 45-50 րոպե չափավոր ջերմության վրա։

_ Հավի միսը հանել, միսը ոսկորներից առանձնացնել, կտրել այն փոքր կտորներով:

_ Մաքրել բանջարեղենը, կարտոֆիլը կտրատել փոքր խորանարդիկներով, սոխը՝ շատ բարակ, իսկ գազարը քերել։ Լցնել դրանք ոլոռի վրա։

_ Ավելացնել դափնու տերև, աղ և սև պղպեղ, ամեն ինչ լավ խառնել։

_ Հասցնել եռման աստիճանի, ապա եփել 25 րոպե մարմանդ կրակի վրա։

_ Ավելացնել կտրատած հավի միսը։ Ապուրը եռացնել ևս 5 րոպե։

Ոլոռով ապուր

Բոլորին խոհանոց կկանչի այս ապուրի բույրը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

5 ապուրի պատրաստման եղանակ

Խնդրում ենք Գնահատեք