Խորհուրդ ենք տալիս եփել Ոլոռով ապուր հավի մսով:
Դասական սիսեռով ապուրը սովորաբար եփում են ապխտած մսով։ Այդպես այն ձեռք է բերում շատ հարուստ բուրմունք և համ։ Եթե ցանկանում եք պատրաստել այս ապուրի ավելի թեթև տարբերակը, խորհուրդ ենք տալիս եփել այն հավի մսով: Ստացվում է ոչ պակաս համեղ և հագեցնող։
Օրվա ընթացքում ապուր պատրաստելու գործընթացը արագացնելու համար պետք է երեկոյան ոլոռը նախապատրաստել։ Ոլոռը սառը ջրով թրջելը և գիշերը թողնելը կատարյալ լուծում է։
Ոլոռով ապուր հավի մսով. Բաղադրիչներ
_ Ջուր 2,5լ
_ Հավի միս 400 գ
_ Չոր ոլոռ 250 գ
_ Գազար 150 գ
_ Սոխ 150 գ
_ Կարտոֆիլ 350 գ
_ Քրքում 1 թեյի գդալ
_ Դափնու տերև 2 հատ
_ Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
_ Աղ 2 թեյի գդալ
Ոլոռով ապուր հավի մսով. Պատրաստման եղանակը
_ Սառը ջրի մեջ լցնել ջարդած ոլոռը, թողնել 8 ժամ, այնուհետև քամել ջուրը և լավ լվանալ այն։
_ Ոլոռը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել 2,5 լիտր ջուր։
_ Հավի միսը լցնել ոլոռի վրա։ Հասցնել եռման աստիճանի։
_ Հեռացրեք փրփուրը և եփել 45-50 րոպե չափավոր ջերմության վրա։
_ Հավի միսը հանել, միսը ոսկորներից առանձնացնել, կտրել այն փոքր կտորներով:
_ Մաքրել բանջարեղենը, կարտոֆիլը կտրատել փոքր խորանարդիկներով, սոխը՝ շատ բարակ, իսկ գազարը քերել։ Լցնել դրանք ոլոռի վրա։
_ Ավելացնել դափնու տերև, աղ և սև պղպեղ, ամեն ինչ լավ խառնել։
_ Հասցնել եռման աստիճանի, ապա եփել 25 րոպե մարմանդ կրակի վրա։
_ Ավելացնել կտրատած հավի միսը։ Ապուրը եռացնել ևս 5 րոպե։
Բոլորին խոհանոց կկանչի այս ապուրի բույրը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
5 ապուրի պատրաստման եղանակ