Այս ոսպով ապուրն արժանի է լավագույն էպիտետներին՝ քնքուշ, համեղ և պարզ: Բաղադրատոմսում նշված բաղադրիչներից ստացվում է անյուղ խյուսով ապուր։
Պաս չպահողների համար կարող եք ոսպով ապուր եփել մսի արգանակով՝ ձեր ճաշակով ափսեի մեջ ավելացնելով թթվասեր, տապակած խոզապուխտ, քերած պանիր, խաշած հավի կտորներ և այլն։
Բայց նույնիսկ առանց հավելումների, ապուրը շատ համեղ է ստացվում։
Ոսպով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարմիր ոսպ 400 գր
_Սոխ 2 հատ
_Գազար 2 հատ
_Չաման (զիրա) 0,5 թեյի գդալ
_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
_Սխտոր 2-3 պճեղ
_Ձիթապտղի յուղ 3 ճաշի գդալ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Ոսպով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Ապուր պատրաստելու համար անհրաժեշտ են շատ պարզ բաղադրիչներ։
_Ձիթապտղի յուղը տաքացնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ և ավելացնել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը:
_Տապակել մոտ 5 րոպե, մինչև սոխը դառնա կիսաթափանցիկ և թեթև ոսկեգույն:
_Այնուհետև ավելացնել աղացած զիրան (չաման) և տոմատի մածուկը, խառնել և տապակել ոչ ավելի, քան մեկ րոպե:
_Կաթսայի մեջ ավելացնել քերած գազարն ու տապակել ևս 3 րոպե։
_Լցնել 1 լիտր եռման ջուր, հասցնել եռման աստիճանի և եփել մոտ 25 րոպե, մինչև ոսպը լիովին եփվի։
_Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ աղ և պղպեղ անել։
_Այնուհետև մնում է միայն ապուրը պյուրեի վերածել ընկղմվող բլենդերով։
_Անհրաժեշտության դեպքում ապուրի խտությունը կարելի է կարգավորել ըստ ցանկության՝ եռման ջրով։
Կարմիր ոսպով ապուրը պատրաստ է։ Մատուցել չորահացերով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ինչպես եփել դդումով ապուր