Սնկային կրեմ ապուր շամպինիոններով. Այս ուտեստը կարելի է մատուցել անգամ քմահաճ հյուրերին:
Թվում է թե շատ բարդ կլինի պատրատելը, բայց կհամոզվեք, որ ընդամենը մ,ի քանի քայլ է պետք դրա համար: Երբեք չկասկածեք, որ չեք կարողանա պատրաստել, որ սա միայն շեֆ խոհարարին է հասու:
Դուք կզարմանաք, թե որքան համ ու նրբություն կա այս ուտեստի մեջ: Մտնելով խոհանոց, մի քանի բաղադրիչ վերցնելով, բառացիորեն մի քանի րոպեի ընթացքում կպատրաստեք անչափ համեղ, սնկային բույրով տաք ուտեստ:
Սնկային կրեմ ապուր շամպինիոններով. Բաղադրությունը
_4 ճաշի գդալ կարագ
_1 ճաշի գդալ բուսական յուղ
_2 կտրատած սոխ
_4 պճեղ սխտոր մանրացնել
_750 գ թարմ մանրացված սունկ
_4 թեյի գդալ ուրց
_Ցանկացած չոր կարմիր կամ սպիտակ գինի 1/2 բաժակ
_6 ճաշի գդալ ալյուր
_4 բաժակ հավի արգանակ
_1-2 թեյի գդալ աղ` ըստ համտեսի
_1 / 2-1 թեյի գդալ սև պղպեղ
_2 խորանարդ տավարի արգանակ
_1 բաժակ յուղալի սերուցք
_Կտրատած թարմ մաղադանոս և ուրց
Սնկային կրեմ ապուր շամպինիոններով. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Հալեցնել կարագը և բուսական յուղը մեծ կաթսայում, միջին ջերմության վրա, մինչև դրանք հալվեն:
_Տապակել սոխը 2-3 րոպե, մինչև այն դառնա փափուկ ու թեթևակի գույնը փոխի: Ավելացնել և խառնել սխտորը մինչև անուշ հոտ գալը, մոտ 1 րոպե:
_Ավելացնել սունկը և 2 թեյի գդալ ուրց, տապակել 5 րոպե: Լցնել գինին և շարունակել շոգեխաշել 3 րոպե:
_Սնկի վրա շաղ տալ ալյուրը, լավ խառնել և եփել 2 րոպե: Ավելացնել արգանակը, կրկին խառնել և հասցնել եռման:
_Թուլացնել կրակը, ավելացնել աղ, պղպեղ և արգանակի մանրացված խորանարդիկները, սրանք կարող եք չավելացնել, եթե կարևորում եք առողջ սննդի գաղափարը:
_Կափարիչով ծածկել և եփեք 10-15 րոպե, պարբերաբար խառնելով` մինչև պատրաստ լինելը:
_Կրակը իջեցնել նվազագույնի, ավելացնել սերուցքը: Թող մնա ցածր ջերմության վրա (մի եռացրեք): Այժմ ժամանակն է կարգավորել աղն ու պղպեղը ըստ ձեր ցանկության:
_Զարդարել մաղադանոսով և ուրցով: Մատուցել ապուրը տաք վիճակում:
Սնկային կրեմ ապուրը շամպինիոններով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ և հաճելի տրամադրություն բոլորին:
Տեսանյութ
Դդումով կրեմ ապուր