Սնկով ապուրները հատկապես սիրում են բոլոր սնկի սիրահարները. այս առաջին ճաշատեսակը շատ բուրավետ և հագեցնող է ստացվում, նույնիսկ եթե եփում եք ոչ թե մսի, այլ բանջարեղենի արգանակի հիման վրա կամ պարզապես օգտագործում եք միայն սունկ։
Սնկով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Շամպինիոններ 300 գր
_Կարտոֆիլ 4 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Քաղցր պղպեղի կեսը
_Հալած սերուցքային կամ այլ պանիր ըստ ճաշակի 200 գր
_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի
Սնկով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը կտրատել խորանարդներով, սոխը մանր կտրատել։
_Քաղցր պղպեղը նույնպես մանր կտրատել, քերել գազարը՝ խոշոր քերիչով։
_Սունկը կտրատել ցանկացած ձևի և չափի։
_Բուսական յուղով տապակել սոխը, գազարն ու քաղցր պղպեղը։
_Բանջարեղենի մեջ ավելացնել սունկը, խառնել և տապակել 3 րոպե։
_Լցնել կարտոֆիլը, ավելացնել ջուրը, աղը և եփել այնքան, մինչև կարտոֆիլը պատրաստ լինի։
_Երբ եփման ավարտին մի քանի րոպե է մնացել, մեջը լցնել սունկն ու կանաչիները, հալած պանրի կտորները, խառնել ու համեմել աղով, պղպեղով և մի քանի րոպե եփել ապուրը եռալուց հետո։
_Սերուցքային պանիրը կարող եք փոխարինել ցանկացած այլ հալած պանրով, ավելացնել ձեր սիրած համեմունքներն ու անուշաբույր կանաչիները։
Համեղ ապուրը կարելի է մատուցել թթվասերով և սպիտակ կրեկերներով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ժուլիեն սնկով և հավի մսով