Սունկը շատ ներդաշնակորեն համադրվում է թթվասերի և սերուցքի հետ, իսկ սնկով ապուրի մեջ այն ուղղակի զարմանալիորեն համադրվում է։
Սնկով ապուր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Շամպինիոններ 200 գր
_Կարտոֆիլ 2 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Սերուցք կամ կաթ 100 գր
_Հալած պանիր 1 հատ
_Սամիթ 1 փունջ
_Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Բուսական յուղ՝ ըստ ճաշակի
Սնկով ապուր. Պատրաստման եղանակը
_Կրակի վրա դնել 2 լիտր ջրով կաթսա։
_Կարտոֆիլն ու գազարը մաքել, կարտոֆիլը խորանարդներով կտրատել, կամ ինչպես սովորաբար կտարտում եք ապուրի համար։
_Կարտոֆիլը լցնել եռացող ջրի մեջ և եփել մոտ 10 րոպե՝ նվազեցնելով կրակը։
_Քերել գազարը խոշոր քերիչով, կտրատել սոխը խորանարդներով:
_Սունկը մաքրել, լվանալ ու կտրատել։
_Ի դեպ, սունկը կարող եք վերցնել ըստ ձեր ճաշակի։
_Տապակի մեջ տաքացնել բուսայուղը և տապակել սոխն ու գազարը, 5 րոպե հետո ավելացնել սունկը, զանգվածը խառնել և եփել 5 րոպե։
_Բանջարեղենն ու սունկը լցնել կաթսայի մեջ, ապուրը եփել 7 րոպե։
_Հալած պանիրը կտրատել խորանարդիկներով և ավելացնել ապուրի մեջ: Զանգվածը խառնել, մինչև պանիրը հալվի։
_Ձեզ պետք կգա մոտ 5-8 րոպե, դրանից հետո կաթսայի մեջ լցնել սերուցքը կամ կաթը, ի դեպ, կարող եք լցնել պանրի հետ միաժամանակ:
_Ապուրին աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի, ավելացնել սամիթը և եփել ևս 3 րոպե։
_Սխտորով չորահացերը կարելի է մատուցել ապուրի հետ: Դրա համար ցանկացած հացի կտորները տապակել բուսայուղի մեջ, դնել թղթե սրբիչի վրա։
_Սխտորը ճզմել, հացերի հետ լցնել տոպրակի մեջ և լավ թափահարել՝ չորահացերը պատրաստ են։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ժուլիեն սնկով և հավի մսով